Израелските войски щурмуваха болницата Ал Хаир в южната част на

...
Израелските войски щурмуваха болницата Ал Хаир в южната част на
Коментари Харесай

Израелската армия е щурмувала болници в южната част на Газа

Израелските войски щурмуваха болничното заведение " Ал Хаир " в южната част на Газа и арестуваха медицинския личен състав, друго заведение пък бе сложено под блокада. Палестинският Червен полумесец съобщи, че е " извънредно угрижен " за сигурността на своите екипи, намиращи се в друга болница в Хан Юнис, Ал-Амал. Според тях тя също е " обсадена " от израелските сили. Междувременно най-дългото спиране на връзките в Газа от началото на войната завърши, като мрежите бяха възобновени в целия крайбрежен анклав. 

 
Къде да отидем? Това е седемнадесетият път, в който напущам дома си. Къде да отида? Какво желаят от нас? Да не би да желаят от нас да се съберем 2 милиона души в регион по-малък от 2 квадратни километра?
Ахмад Шураб, разселен от Хан Юнис

Роднини на израелски заложници влязоха по време на съвещание на парламентарна комисия с претенции техните близки да бъдат освободени. Десетки пленници се прибраха вкъщи през ноември като част от краткотрайното преустановяване на огъня. Междувременно напрежението сред Израел и Иран се повишава. Говорителят на иранското външно министерство съобщи, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху би трябвало да се концентрира върху изтъквам това да се " измъкне от блатото, в което е заседнал ", преди да мисли за нахлуване против Иран. 

 
Престъпленията на узурпиращия израелски режим против иранското държавно управление и народ в никакъв случай не са оставали и няма да останат ненаказани. Иран ще отговори на всички закононарушения на израелския режим по собствен личен метод.
Насер Канаани, представител на иранското външно министерство

По-рано двамата американски военноморски тюлени, изчезнали по време на интервенция за изземване на ирански оръжия, предопределени за йеменските хути, бяха оповестени за мъртви. Това стана откакто 10-дневно търсене не съумя да ги открие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР