Израелските телевизии току-що съобщиха, че 13 заложници от Газа са

...
Израелските телевизии току-що съобщиха, че 13 заложници от Газа са
Коментари Харесай

13 израелски заложници са предадени на Червения кръст

Израелските малките екрани преди малко оповестиха, че 13 заложници от Газа са предадени на Египет. Малко преди този момент бе обявено, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху и министърът на защитата Йоав Галант ще следят персонално процеса на предаването на заложници по договорката за примирието, написа Der Standart.

Като част от четиридневното помирение с " Хамас ", Израел се готви да одобри 13-те заложници, които да бъдат освободени от " Хамас " в подмяна на освобождението на 39 палестински пандизчии.

Източници в Египет заяви пред Би Би Си, че египетските управляващи са приели израелските заложници от Червения кръст на граничния пункт " Рафах ".

Сега, съгласно проекта, заложниците ще бъдат предадени на израелски представители, които ще ги откарат до летището на най-близкия египетски град Ариш и оттова със аероплан до израелска авиобаза.

След като това се случи, Израел ще освободи 39 палестински затворници и по-късно същият развой би трябвало да се повтори през идващите три дни, посочи Би Би Си. Вече бе обявено, че рейс за пандизчиите е изпратен в израелски център за задържане.

След това има опция за в допълнение удължение на паузата във военните дейности - при изискване, че " Хамас " освобождава по още 10 заложници дневно.

Вчера имаше объркване с цифри и описи, които не съвпадаха, само че в този момент всичко е наред.

Припомняме, че по-рано бе обявено, че 12 тайландски заложници - селскостопански служащи също са били освободени, като това е отвън сделката за примирието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР