Стартира обвързващата фаза на процедурите за добавен капацитет за Вертикалния

...
Стартира обвързващата фаза на процедурите за добавен капацитет за Вертикалния
Коментари Харесай

Процедурите за добавен капацитет за Вертикалния газов коридор навлизат в обвързваща фаза


Стартира обвързващата фаза на процедурите за прибавен потенциал за Вертикалния кулоар, оповестиха от " Булгартрансгаз " ЕАД.

Дружеството разгласява на интернет страницата си известия по отношение на провеждането на обвързващата фаза от процедурата за прибавен потенциал взаимно с операторите на Гърция - DESFA S.A., на Румъния - Transgaz S.A., както и с " Ай Си Джи Би " АД.

са в осъществяване на член 28 (3) от Регламент (ЕС) 2017/459 за определяне на Мрежов кодекс по отношение на механизмите за разпределение на потенциал в газопреносни системи (САМ NC).

От " Булгартрансгаз " изясняват, че плануваните планове за прибавен потенциал са основна част от нужната инфраструктура за реализацията на самодейността за Вертикалния газов кулоар. С осъществяването им се обезпечават нужните условия за транспорт на спомагателни количества природен газ от юг на север. Очаква се да се подобрят изискванията за диверсификация и сигурността на газовите доставки и да се ускори конкуренцията на пазара на природен газ в района.

Българският газопреносен оператор " Булгартрансгаз " е измежду основателите за основаването на Вертикален газов кулоар. Целта е посредством разшираване на наличната газопреносна инфраструктура да се отговори на възходящото търсене на полутечен природен газ от надеждни източници, в това число от Съединени американски щати и от Каспийския район.

С публикуването на взаимните известия започва обвързващата фаза на процедурите за прибавен потенциал. Документите съдържат информация за плануваните планове, метода за регистрация и присъединяване в обвързващата фаза и избраните периоди. Кандидатите могат да подават своите регистрационни документи в сходство с описаните условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР