Израелските сили за сигурност са навлезли в болницата Ал Шифа“

...
Израелските сили за сигурност са навлезли в болницата Ал Шифа“
Коментари Харесай

Израелската армия навлезе в болницата Ал Шифа в Газа

Израелските сили за сигурност са навлезли в болничното заведение „ Ал Шифа “ в линията Газа. По данни на израелската войска, оповестени в обществената мрежа Екс (бивша Туитър), бойците са проникнали в избрани елементи на клиниката, провеждайки „ целенасочена и прецизна интервенция против Хамас “.

Според известия в медиите израелската войска преди този момент е предизвестила управляващите в Газа за акцията и е отправила зов: „ Призоваваме всички намиращи се в болничното заведение терористи на Хамас да се предадат “.

" Болницата губи своя предпазен статут "

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари преди този момент разгласи, че въоръжените сили ще нападат хипотетични инфраструктури на Хамас в лечебните заведения в линията Газа. „ Продължаващото потребление на “Ал Шифа “ от Хамас води до това, че тя губи своя предпазен от интернационалното право статут “, сподели Хагари. „ Ние се принудени внимателно и точно да нападаме инфраструктурите на Хамас в лечебните заведения “, добави той.

От дни към болничното заведение Ал Шифа кипят яростни сражения. По данни на Израел в подземието на клиниката има команден център на Хамас. Публикувано бе и израелско видео, на което се виждат оръжия в друга болница на линията Газа. Тези данни не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Израел: Най-укрепената болница

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР