Израелски военни самолети бомбардираха силно район около Хан Юнис в

...
Израелски военни самолети бомбардираха силно район около Хан Юнис в
Коментари Харесай

Израел продължава бомбардировките, наземното нападение в южната част на Газа

Израелски военни самолети бомбардираха мощно регион към Хан Юнис в южната част на Газа в понеделник, до момента в който военните подредиха всеобща евакуация от града в лицето на разширяваща се наземна атака, която тласка палестинците в прогресивно намаляваща част от обсадената територия.

Разширеното нахлуване сложи гибелен избор за стотици хиляди палестинци - или да останат на пътя на израелските сили, или да избягат в рамките на южна Газа без гаранция на сигурността. Хуманитарните служащи предизвестиха, че всеобщото придвижване ще утежни към този момент ужасната филантропична злополука на територията.

„ Поредната вълна на разселване е в ход и филантропичната обстановка се утежнява с всеки минал час “, шефът на организацията на Организация на обединените нации в Газа за палестински бежанци, Томас Уайт, сподели в обява на X.

окт. 7 офанзива в Израел умъртви към 1200 души, най-вече цивилни, и провокира най-смъртоносното израелско-палестинско принуждение от десетилетия. Войната към този момент умъртви хиляди палестинци и разсели над три четвърт...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР