Израелски въздушни удари убиха най-малко 100 души в Ивицата Газа

...
Израелски въздушни удари убиха най-малко 100 души в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израелски удари убиха десетки в една от най-смъртоносните нощи на войната, съобщиха служители от Газа

Израелски въздушни удари убиха минимум 100 души в Ивицата Газа в една от най-смъртоносните нощи в обсадения анклав по време на 11-седмичната борба с Хамас . Това заяви Ройтерс като цитира палестински здравни чиновници.

Хамас е ислямистка формация, оповестена за терористична от Европейския съюз , Съединените щати и други страни. От 2006 година тя управлява Ивицата Газа, в която живеят над 2,3 млн. души.
 Израел и разногласието за земите. Кое къде е на картата?  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Ударите, почнали часове преди среднощ, продължиха и в понеделник. Жители и палестински медии оповестиха, че Израел е засилил въздушния и наземния обстрел против бежанския лагер Ал-Бурейдж в централната част на Ивицата Газа.

Папа Франциск , говорейки в навечерието на Рождество Христово , изрази страдание, че посланието на Исус за мир е заглушено от " безсмислената логичност на войната " в самата земя, където той е роден.

Най-малко 70 души са починали при израелски въздушен удар по Магази в централната част на Газа, заяви представителят на здравното министерство Ашраф Ал-Кидра, като добави, че доста от тях са дами и деца.

Местните поданици на бежанските лагери в централната част на Газа споделиха, че са претърпели една от най-лошите си нощи от началото на войната. Израелски самолети и танкове са нанесли десетки въздушни удари по къщи и пътища в Ал-Бурейдж и околните Ал-Нусейрат и Ал-Магази.

По информация на медици при израелски въздушен удар в Хан Юнис в южната част на Газа са починали 23 души.

В коледното си обръщение в понеделник папа Франциск сподели, че децата, които умират във войните, в това число в Газа, са " дребните йезуити на днешния ден " и че израелските удари жънат " ужасяваща годишна продукция " от почтени цивилни.

В последните седмици няколко страни, измежду които за трайно преустановяване на огъня. От седмици Съединени американски щати приканват Израел да подсигурява, че ще пази живота на цивилното население в Газа. Здравните управляващи в анклава, които са под контрола на Хамас, твърдият, че починалите след началото на ударите от страна на Тел Авив са над 20 000.

Израел нападна Газа, откакто Хамас атакува негова територия на 7 октомври, при което бяха убити 1200 израелци и над 240 бяха взети за заложници.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР