Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени куршуми и

...
Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени куршуми и
Коментари Харесай

Десетки ранени при сблъсъци в Ерусалим след погребение на палестинец

Израелската полиция се опита да разпръсне с гумени патрони и сълзотворен газ протестиращи палестинци, които ги замеряха с камъни след погребението на млад мъж, умрял от рани, получени при борба със чиновниците на предишния месец, оповестява Българска телеграфна агенция. Има информация за десетки ранени.
 
Стотици опечалени се причислиха към погребалната върволица на Уалид Шариф, който умря в събота. Той получи съществено пострадване на главата на 22 април, откакто израелската полиция стреля с гумени патрони по протестиращи, които ги замеряха с камъни в най-чувствителния заветен обект в Ерусалим.
 
„ С нашите души и кръв ние ще те изкупим, мъченико “, скандираха опечалените. Някои хора развяваха палестински флагове.
 
Израелската полиция на собствен ред изясни, че протестиращите са хвърляли камъни, пръчки и фойерверки по силите за сигурност. Те разгласиха видео, в което се вижда по какъв начин против тях биват хвърляни предмети покрай гробището и друго видео, на което се вижда по какъв начин камъни падат по близка улица. Полицията се зарече да употребява „ твърда ръка “, с цел да спре ескалацията на напрежението, трансформирало „ погребението в излязла от надзор проява на принуждение “.
 
По информация на Палестинския „ Червен полумесец “ 37 палестинци са потърпевши от гумени патрони, шокови гранати и побои. Наложило се е да бъдат приети в болница 10 души, в това число двама с пострадвания на очите. Полицията на собствен ред изясни, че няколко чиновници са били леко ранени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР