Израелската армия отново атакува стотици позиции на палестинската групировка Хамас,

...
Израелската армия отново атакува стотици позиции на палестинската групировка Хамас,
Коментари Харесай

Израелската армия бомбардира ивицата Газа, атакувайки над 450 цели през нощта

Израелската войска още веднъж нападна стотици позиции на палестинската формация " Хамас ", до момента в който разгръщаше сухопътните си интервенции в линията Газа, оповестиха израелските военни тази заран, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 778
През миналото денонощие изтребители са бомбардирали повече от 450 цели, в това число командни центрове, наблюдателни пунктове и площадки за изстрелване на противотанкови ракети, оповестиха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) в " Телеграм ". Израелските бойни елементи са атакували терористични кафези, които са се пробвали да извършат нахлуване и да изстрелят противотанкови ракети.

Израелски офицер е бил съществено ранен през нощта, когато бил улучен от минометен снаряд в северната част на линията Газа, се споделя още в известието. Друг е бил ранен при конфликт с терористи, също в северната част на Газа. Според ЦАХАЛ и двамата сега се лекуват в болница.

Израел навлиза в идната фаза на войната си против " Хамас " в Газа по въздух, суша и море, съобщи представителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари във видеозапис, оповестен в платформата " Екс " (доскоро " Туитър " ). " Сухопътните интервенции в северната част на линията Газа не престават. Продължаваме да прекосяваме през стадиите на войната според проекта. Постепенно разширяваме сухопътната активност и обсега на силите си в линията Газа ", сподели по-късно той в обновено известие. 

Според информация на международните медии хиляди поданици на Газа са се струпали към болничното заведение " Шифа " в палестинския анклав, с цел да намерят леговище. Снимки, оповестени от Си Ен Ен, " Ал Джазира " и други телевизионни канали, демонстрират, че доста поданици са потърсили заслон наоколо до най-голямата болница в линията Газа.

По данни на Агенция на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци (UNRWA) хиляди хора са нахлули в хранилища и разпределителни центрове за филантропична помощ. В централната и южната част на линията Газа те са отмъкнали пшенично брашно и други артикули, като да вземем за пример хигиенични артикули, посочи интернационалната организация.

" Това е обезпокоителен симптом, че гражданският ред стартира да се разпада след три седмици война и строга блокада на Газа ", съобщи Томас Уайт, шеф по въпросите на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в Газа. " Хората са уплашени, разочаровани и обезверени ", добави той.

Положението със снабдяването в Газа беше доста неприятно още преди експлоадирането на войната и от този момент се утежни доста на фона на блокадата и всеобщото разселване, отбелязва ДПА

От началото на войната в Газа преди седмици на територията на палестинския анклав са навлезли артикули от към 80 камиона през пункта " Рафах " на гланицата с Египет. Вчера обаче нито един от конвоите не съумя да влезе заради спиране на интернет и информационните услуги, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР