Израелска парламентарна комисия даде днес разрешение на израелската служба за

...
Израелска парламентарна комисия даде днес разрешение на израелската служба за
Коментари Харесай

Израел удължи срока на проследяване с мобилни данни на заразените с COVID-19

Израелска парламентарна комисия даде през днешния ден позволение на израелската работа за сигурност " Шин бет " да продължи да употребява до 26 май данните на жителите от мобилните им телефони, с цел да наблюдава хората, инфектирани с ковид, съобщи Ройтерс. Удължаването на периода на разрешението предизвика рецензии във връзка със сигурността на персоналните данни.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху настояваше за по-голямо удължение на периода на фона на напъните на държавното управление му да прокара законодателство за контролиране на практиката в сходство с условията на Върховния съд на Израел, който е смутен от рисковете във връзка със свободата на личността, предава Българска телеграфна агенция.

Правителството съумя да заобиколи Народното събрание през март и по отношение на разпространяването на ковид вкара изключителни правила за приложимост на технологията, която нормално се употребява за битка с тероризма, отбелязва Ройтерс.

До две седмици държавното управление на Нетаняху ще показа проектозакон за използването на технологията на " Шин бет " за следенето на жители. Проектозаконът ще бъде подложен на едноседмично публично разискване, след което ще бъде показан на вниманието на Народното събрание.

От данни, предоставени на парламентарна подкомисия по разузнаването, излиза наяве, че 5516 от общо 16 265 инфектирани с вируса в Израел са били открити благодарение на технологията на " Шин бет ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР