Израел заяви, че ще затвори единствения си пункт за преминаване

...
Израел заяви, че ще затвори единствения си пункт за преминаване
Коментари Харесай

Израел затвори единствения пункт за преминаване от Ивицата Газа

Израел съобщи, че ще затвори единствения си пункт за прекосяване от Ивицата Газа за служащи в неделя в отговор на ракетния обстрел през нощта, предава Агенция Франс Прес.

Ракетните офанзиви в петък вечерта и събота сутринта пристигнаха след дни на конфликти край джамията Ал-Акса в Йерусалим и месец на смъртоносно принуждение. Размириците – които идват, когато еврейският празник Пасха се припокрива със свещения мюсюлмански месец на пост Рамадан – провокира интернационалните страхове от по-широк спор, една година откакто сходно принуждение докара до 11-дневна война сред Израел и основаните в Газа палестински бойци.
„ След ракетите, изстреляни към израелска територия от линията Газа нощес, беше решено, че прекосяването в Израел за търговци и служащи от Газа през пропускателния пункт " Ерез " няма да бъде позволено тази идна неделя “, заяви COGAT, звено на израелското министерство на защитата, което дава отговор за палестинските цивилен каузи.
Две ракети бяха изстреляни от Газа против Южен Израел в петък вечерта, като едната падна на израелска територия, а другата не съумя и избухна покрай жилищна постройка в сееверната част на Газа, оповестиха палестински и израелски източници. Трета ракета беше изстреляна по Израел в събота сутринта, сподели армията.При нито една от офанзивите не са задействани сирените за въздушно нахлуване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР