Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа, в отговор на

...
Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа, в отговор на
Коментари Харесай

Израел затвори границата си с Ивицата Газа, в отговор на палестинските ракетни атаки

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа, в отговор на ежедневния ракетен обстрел, на който палестинците подложиха страната, след оповестяването на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае публично Ерусалим за столица на Израел, предизвиквало гнева на целия арабски и по- огромната част от мюсюлманския свят, предава Reuters.
Самолети от израелските Военновъздушни сили нанесоха удари по три уреди, принадлежащи на групировката „ Хамас “, преди изгрев в четвъртък, след следващия ракетен обстрел, сбъднат от територията на Ивицата Газа, оповестиха израелските военни.
Според известието, самолетите са бомбардирали подготвителни лагери и оръжейни хранилища, съобщи "Фокус ".
Въпреки че няма информация за жертви от разменените удари, израелското управление взе решение да затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Керем Шалом “ по съображения за сигурност. По този метод Израел затваря главния търговски път, по който Ивицата Газа се доставя с всичко належащо. Освен това е затворен и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ерец “. И за двата случая, ограниченията влизат мощ в четвъртък. В известието на израелските военни не се загатва за какъв брой време ще бъдат затворени граничните проходи.
От 6 декември, когато Тръмп разгласи решението си, до в този момент, против Израел са изстреляни минимум 15 ракети, като нито една от тях не съумя да нанесе вреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР