Израел засили бомбардировките си над Рафах в южната част на

...
Израел засили бомбардировките си над Рафах в южната част на
Коментари Харесай

Израел засили бомбардировките си над Рафах

Израел ускори бомбардировките си над Рафах в южната част на линията Газа. Над 29 300 палестинци са убити от началото на войната до момента в анклава, заяви палестинското министерство на опазването на здравето. В Йерусалим членът на израелския боен кабинет Бени Ганц съобщи, че има " обещаващи ранни признаци на прогрес " по ново съглашение за освобождение на заложниците, държани от бойци на " Хамас ".

Продължават и договарянията, водени от Съединените щати, Египет и Катар, за обезпечаване на краткотрайно преустановяване на войната.

Израелската войска заяви, че е засилила интервенциите си в Хан Юнис, северно от Рафах, където повече от милион и половина души са намерили леговище, с цел да се спасят от боевете в линията. Жителите на Рафах оповестиха за няколко израелски въздушни удара и огромни детонации в града, както и за военни лодки, които са разкрили огън по крайбрежните зони. Потокът от помощи, влизащи в Газа от Египет, съвсем спря през последните две седмици, а сривът в сигурността затруднява разпределянето на храната. Израел съобщи, че се готви за сухопътна офанзива против Рафах, макар възходящата интернационална съпротива заради опасения за живота на цивилните.

" Опитите за реализиране на нова договорка за заложниците не престават и има обещаващи начални признаци на вероятен прогрес ", съобщи на брифинг по малкия екран членът на израелския боен кабинет Бени Ганц.

" Няма да спрем да търсим способи и благоприятни условия да върнем нашите девойки и момчета вкъщи ", сподели още той и акцентира, че в случай че не бъде реализирана нова договорка, израелската войска ще продължи да се бори в линията Газа даже и през свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който стартира на 10 март.

Междувременно в Париж е предстоящ шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс за нови договаряния за освобождение на израелските заложници, държани от " Хамас ". В края на предишния месец, след договаряния във френската столица, с посредничеството на Съединени американски щати, Египет и Катар, беше реализирано рамково съглашение, което имаше за цел да улесни освобождението на заложниците и да се разгласи шестседмична пауза във военните дейности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР