Израел започна разширена сухопътна операция в събота вечерта, след като

...
Израел започна разширена сухопътна операция в събота вечерта, след като
Коментари Харесай

„Земята се разтресе“: Израел атакува Газа по въздух, суша и море

Израел стартира разширена сухопътна интервенция в събота вечерта, откакто прекъсна връзките и електричеството в Ивицата Газа. През нощта против неделя имаше интензивни бомбардировки.

Министърът на защитата на Израел сподели, че „ земята се разтресе в Газа “, както и че войната против „ Хамас “ е навлязла в нов стадий. Жителите на Газа описаха масираната нощна бомбардировка от морето и въздуха като най-интензивната от три седмици насам.

Следващият стадий стартира, това е втората война за самостоятелност на Израел, разгласи Бенямин Нетаняху

Представителите на Организация на обединените нации и на другите филантропични организации описаха ужасната нощ, която са претърпели в Газа. Те настояват, че колите за спешна помощ, които са останала без мобилна или радиовръзка, е трябвало да се ориентират по детонациите, с цел да отидат в регионите с ранени хора.

Броят на жертвите на палестинците от началото на войната надвиши 7700, съгласно Министерството на здравеопазването в ръководената от „ Хамас “ Ивица Газа. В окупирания Западен бряг починалите са над 110.

Не е въпросът дали, а по кое време ще върнем пленените от „ Хамас “, сподели генерал-майор Шломи Михаел

Повече от 1400 души са били убити в Израел по време на изненадващото навлизане на бойци на „ Хамас “ на 7 октомври, в това число минимум 310 бойци. Данните са на израелското държавно управление. От там оповестяват още, че минимум 229 заложници към момента се намират в Газа. Едва четирима от тях бяха освободени.

Припомняме, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви в събота вечерта, че военните са почнали „ втория стадий “ на войната против „ Хамас “ посредством изпращане на сухопътни сили в Газа и разширение на офанзивите от земята, въздуха и морето. Той сподели още, че тази война „ ще бъде дълга и сложна “. „ Готови сме “, добави още Нетаняху.

Фонтанът на „ Дизенгоф “ в Тел Авив добродушно „ плаче “ за отвлечените Кфир и Ариел Бибас

Израелските военни пуснаха изображения, показващи танкови колони, движещи се постепенно към Газа. В същото време военните самолети са бомбардирали десетки тунели и подземни бункери на „ Хамас “. Подземните обекти са основна цел в акцията на Израел за смазване на групировката, напомнят международните организации.

Ескалацията на напрежението в Газа докара до огромен вътрешен напън върху държавното управление на Израел да освободи десетките заложници. Отчаяните фамилии се срещнаха с Нетаняху в събота (28 октомври) и желаеха замяна на палестински пандизчии за техните близки. Това беше препоръчано преди време и от представител на „ Хамас “.

Али Ел-Даба е виждал тела, които са раздрани и неузнаваеми след бомбардировките в Газа

Нетаняху сподели на конференция в събота вечерта, че Израел е решен да върне всички заложници. Той съобщи също по този начин, че разширението на наземната интервенция „ ще помогне в тази задача “. И добави, че не може да разкрие всичко, което се прави заради чувствителността и секретността на дейностите им.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР