Израел разрешава вноса на яйца от България. Това стана ясно

...
Израел разрешава вноса на яйца от България. Това стана ясно
Коментари Харесай

Израел разрешава вноса на яйца от България

Израел позволява вноса на яйца от България. Това стана ясно по време на среща в Тел Авив сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на земеделието и селските региони Ави Дихтер, осведомиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Импортът на яйца от страната ни е бил стеснен от години. Същевременно български компании имат интерес към израелския пазар и Службата по търговско-икономически въпроси е задействала процедура за приемане на позволение за тази активност. Процесът е дълъг и комплициран и по тази причина е лишил към година, само че през днешния ден персонално министърът на земеделието заяви, че е завършил с позитивно решение.

Двамата министри се договориха да проучат опцията за сходно позволение и за телешко месо от България, както и следващо поощряване на експорта му. Израел има интерес и за увеличение на вноса от България на зърнени култури - пшеница и други

" България е с огромни обичаи и мощен аграрни и животновъден бранш, само че имаме интерес към обмяна на опит за внедряване на повече нововъведения в него, които да насърчат растежа на фирмите ", акцентира министър Стоянов. Представени бяха някои от достиженията на Израел в земеделието - преработване на отпадна и преправка на морска вода, мониторинг на културите и други Предложено бе и основаването на взаимна самодейност сред Министерството на земеделието и селските региони и българската Служба по търговско-икономически въпроси, в рамките, на която, в действен порядък, да се разисква опита на двете страни като информацията да бъде предоставяна на българските институции и бизнес.

" Секторът е с капацитет за нахлуване на непознати компании и коопериране с български сътрудници “, акцентира министър Стоянов и насочи покана израелски компании да прегледат опциите за вложения и двустранни планове в България.

България и Израел изследват стартирането на действия за обмяна на познания и взаимно произвеждане в отбранителната промишленост. Това стана ясно по време на среща на министър Никола Стоянов с министъра на защитата на Държавата Израел Йоав Галант. Българският министър показа българската военно-промишлена промишленост и в частност държавните компании " Вазовски машиностроителни фабрики " и " Авионамс ".

" През последните дни организирах редица срещи с водещи израелски компании в бранша. За всички тях България и отбранителната ни промишленост са познати и виждат капацитет за взаимни планове ", акцентира Никола Стоянов. Според него е нужен подтик на държавно равнище, който ще даде старт и на серия от взаимни планове. " Бизнесът от двете страни ще откри най-хубавите решения за съдействие, само че от държавните управления на двете страни зависи да се сътвори базата това да се случи ", сподели още икономическият министър. Двамата се договориха да продължат и с набелязването на съответни дейности за поощряване на бизнеса и подготовка на разменени визити по набелязаните тематики с присъединяване на бизнеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР