Израел приветства днес решението на Саудитска Арабия да отвори своето

...
Израел приветства днес решението на Саудитска Арабия да отвори своето
Коментари Харесай

Израел приветства Саудитска Арабия за отваряне на въздушното ѝ пространство

Израел приветства през днешния ден решението на Саудитска Арабия да отвори своето въздушно пространство за " всички превозвачи ", включително и израелски - мярка, която ще укрепи връзките сред Еврейската страна и страните от Близкия изток, съобщи израелската министърка на превоза, заяви Франс прес.

" Вече е публично. Израелските полети ще бъдат допускани във въздушното пространство на Саудитска Арабия, което ще разреши да се укрепят връзките сред нашата страна и страните в Близкия изток ", съобщи в официално съобщение Мерав Михаели.

На собствен ред, израелският министър-председател Яир Лапид благодари на американския президент Джо Байдън, който е на посещаване в Израел, за " дългите, интензивни и непокътнати в загадка дипломатически договаряния сред Саудитска Арабия и Съединените щати ", с цел да се стигне до това решение.

" Искам да благодаря и на саудитското управление за отварянето на въздушното пространство. Става дума едвам за първата крачка. Ще продължим да работим с нужното внимание по повод икономическото развиване, сигурността и благоденствието на жителите на Израел ", добави той.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР