Израел по същество е одобрил рамката на предложеното споразумение за

...
Израел по същество е одобрил рамката на предложеното споразумение за
Коментари Харесай

Официален представител на САЩ казва, че „има сделка на масата“ за предложено споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници с Хамас

Израел всъщност е одобрил рамката на препоръчаното съглашение за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на заложници и това в този момент зависи от Хамас да се съгласи с това, съобщи почитан чиновник на администрацията на Съединени американски щати в събота, ден преди договарянията за реализиране на съглашение да бъдат обновени в Египет.

Американски чиновник сподели пред CBS News, че „ има договорка на масата “ за шестседмично преустановяване на огъня, което ще накара Хамас да освободи заложници, считани за уязвими, в това число заболели, ранени, възрастни хора и дами.

„ От значително значение е да забележим преустановяване на огъня в Газа и пътят към преустановяване на огъня, тъкмо в този момент, безусловно в този час, е явен... Има рамково съглашение. Израелците имат повече или по-малко го одобри. И ще има шестседмично помирение в Газа, считано от през днешния ден. Ако Хамас се съгласи да освободи ", сподели служителят.

Свещеният за мюсюлманите месец Рамадан стартира към 10 март. Сделката също по този начин евентуално би разрешила помощта да...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР