Израел нарушава международното право с въздушните си удари по ивицата

...
Израел нарушава международното право с въздушните си удари по ивицата
Коментари Харесай

Лавров: Израел нарушава международното право с въздушните си удари по Газа

Израел нарушава интернационалното право с въздушните си удари по линията Газа. Те могат да причинят злополука, която да е трайна с десетилетия. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи Ройтерс.

Това свое изявление Лавров направи в изявление за Беларуската телеграфна организация, оповестено през днешния ден.

“Осъждаме тероризма, само че изрично не сме съгласни, че на тероризма може да се отвръща с нарушение на нормите на интернационалното филантропично право, включително посредством безсистемно потребление на мощ против обекти, където се знае, че има цивилни, в това число заложници ”, сподели Лавров.

Според Киев и Запада самата Русия обстрелва цивилни в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. Москва споделя, че не взема съзнателно под прицел цивилни, а обстрелва единствено военни обекти, отбелязва Ройтерс.

Лавров акцентира, че не е допустимо “Хамас ” да бъде погубен, заканвайки се на Израел, без да бъде унищожена Газа дружно с по-голяма част от цивилните там.

“Ако Газа бъде унищожена и 2 милиона поданици бъдат прогонени, както някои политици в Израел и в чужбина оферират, това ще породи злополука за десетилетия напред, в случай че не и за епохи ”, предизвести Лавров.

“Необходимо е да се спре и да бъдат оповестени филантропични стратегии за избавяне на подложеното на обсада население ”, добави той.

7326 палестинци са починали от началото на бомбардировките на Израел, обявиха през вчерашния ден здравните управляващи в ръководената от “Хамас ” линия Газа

Въздушните удари бяха нанесени в отговор на нападението на 7 октомври от бойци на “Хамас ” на израелска земя, при което бяха убити 1400 души, най-вече цивилни. “Хамас ” взе и над 200 души за заложници.

Русия, която е покровител на концепцията за неотложно споразумяване на спора и прекъсване на огъня, посредством обособяването на две обособени страни – израелска и палестинска – ядоса Израел, посредством поканата на делагация на “Хамас ” в Москва – решение, което отбрани през вчерашния ден.

“Хамас ” съобщи, че по молба на Русия пробва да откри местоположението на 8 заложници в Газа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР