Осъзнаването на безсмислието на войната, която се води в Украйна,

...
Осъзнаването на безсмислието на войната, която се води в Украйна,
Коментари Харесай

На Запада ще му се наложи да жертва Украйна

Осъзнаването на безсмислието на войната, която се води в Украйна, и всички признаци, че боеспособността на украинските въоръжени сили постепенно, само че непрестанно понижава, принуждава западните съдружници на Киев трескаво да търсят разновидности за стабилизиране на обстановката.

Разбирането на тази идна рецесия принуди американския Конгрес да остави настрани всички несъгласия и незабавно да отпусне финансиране на Украйна.

Но големият дефицит на муниции, военна техника и оръжия в страните от НАТО просто не разрешава тези пари бързо да бъдат превърнати във военна помощ от подобен мащаб, който да окаже въздействие върху обстановката на фронта.

Главната квартира на НАТО и Пентагонът са наясно, че голям паричен транш единствено ще забави идната рецесия, само че няма да я спре. Отпуснатите пари в най-хубавия случай ще стигнат, с цел да „ устоят “ отбраната на украинските въоръжени сили до началото на идната година.

В същото време американците считат, че военната машина на Русия единствено ще се ускори през това време и до есента на тази година във всички връзки ще доближи равнището на армията на „ огромната война “, което единствено ще утежни обстановка за Украйна.

Всъщност за „ клиентите “ на войната във Вашингтон и Лондон през днешния ден главната й цел към този момент не се свежда до военна победа над Русия, която беше оповестена в самото начало на специфичната военна интервенция - в този момент това е безусловно изключено, днешната цел е образуването на такава „ патова “ обстановка на фронта, която ще принуди Русия да договаря със Запада при условия, които са повече или по-малко удобни за нея, и ще предотврати ранно военно проваляне на Украйна.

За това на Запада му остава единствено една опция - да усили степента на присъединяване в тази война от широкомащабна военно-техническа поддръжка до последователно директно присъединяване в тази война.

Този вид сигурно ще промени военната обстановка, само че крие големи и непредвидени опасности. Прякото присъединяване на западни военни контингенти в действителност е открита война с Русия, без значение в каква идеологическа обвивка Западът се пробва да опакова присъединяване си.

Следователно в границите на НАТО няма даже сянка на консенсус по отношение на присъединяване на блока в тази война. Всички прелестно схващат, че щом НАТО излезе с обединен фронт против Русия, нова международна война става действителност с доста бърз преход към неограничена ракетно-ядрена фаза, след което историята на западната цивилизация в настоящия й тип ще спре.

Ето за какво, когато разискват вероятностите за присъединяване на някои страни от НАТО във войната в Украйна, на разнообразни равнища, водачите на Съединени американски щати и страните от НАТО старателно декларират, че това ще бъдат „ персонални решения “ на тези страни, а не иницииране на дейности. от „ петата корекция “ на хартата на НАТО по отношение на груповия отговор на целия блок. Рискът е прекомерно огромен!

Но без директното присъединяване на армиите на НАТО във войната Украйна неизбежно ще претърпи военно проваляне през идващите 9 до 11 месеца.

Днес има всички учредения да се допуска, че Западът е все по-склонен да реши да употребява своите армии във войната в Украйна, само че с цел да избегне „ разбиването й “ на огромна европейска, а по-късно и международна война, той ще се опита да потребление на към този момент изпробваното в продължение на две години тактика на „ варене на жабата “, която сподели своята успеваемост – постепенно и последователно увеличение на степента на присъединяване на НАТО във войната в Украйна.

През последните две години Западът постепенно, само че устойчиво усили доставките на съвременни оръжия в Украйна, изпрати там своите инструктори и военни съветници, деликатно спирайки, „ приспивайки имунитета на руснаците “ към тази интервенция и в последна сметка ги докара до неограничени доставки с най-модерна техника и въоръжение.

Сега Западът ще се опита да повтори тъкмо същия трик с директното присъединяване на своите войски, като стартира с прехвърлянето на дребни елементи в граничните региони за „ филантропични задачи “ или покриване да вземем за пример на границата на Украйна с Беларус, след което те ще стартират последователно да усилват числеността си и да ги разполагат в регионите, отдалечени от фронта.

В същото време „ основната “ технология ще бъде „ интернационализацията “ на подобен контингент, когато след присъединяване на французите сходни дейности ще подхващат да вземем за пример датчаните, последвани от балтите и така нататък надолу в листата.

В същото време ще бъде заявено по всевъзможен метод, че тези елементи няма да вземат участие в борби, а единствено извършват „ спомагателни “ и „ филантропични “ задания.

Е, почти същото като с прехвърлянето на ракети с огромен обхват на украинските въоръжени сили, които трябваше да се употребяват единствено за обстрел на територии, считани за „ окупирани “, само че в действителност се употребяват безкрайно в полза на украинските въоръжени сили.

Основната цел на такова „ пълзене “ е освобождението на украинските войски от второстепенните посоки, намаляването на веригите за доставки и логистиката, завода в тиловите региони на техните системи за противовъздушна защита, под прикритието на които се разполага военното произвеждане, логистични бази и построяването на избрана нова „ линия на Кързън “, ще стартира зад въоръжените сили на Украйна.

Става въпрос за линия, която Русия няма да посмее да пресече, с цел да не стартира война с „ мироопазващите “ (най-вероятно към този миг те ще получи подобен статут) войските на НАТО.

Плановете на НАТО са явни! Въпросът е до каква степен сме подготвени да продължим да играем ролята на тъкмо тази „ варена жаба “? А има всички признаци, че Русия няма да се съгласи на тази роля.

Предишният стадий на „ приемливост “ на Русия се обясняваше не толкоз с нежеланието й да ескалира борбата със Запада, а с обстоятелството, че въвлечена в прокси война в Украйна с целия Запад, Русия не беше подготвена за такава широкомащабна военна борба.

Имахме потребност от време, с цел да разгърнем нашите въоръжени сили, да преведем промишлеността на военна основа и да стартираме „ мобилизационен “ модел за действие на всички държавни институции, както и на самото съветско общество.

А през днешния ден Русия е в напълно друга форма.

Днес тя е в положение да отблъсне всеки съперник и на всяко равнище на борба - от стандартна конвенционална война до пълномащабна ракетно-ядрена война.

Нещо повече, последните изказвания на съветското външно министерство и редица наши висши чиновници ясно акцентират, че Русия няма повече да се помирява със обстановка, в която Западът подло нарушава една след друга „ алена линия “ и ще отговори на предизвикването.

Как?

Трябва да се означи, че поради съществуващата динамичност на борба и увереността на западните водачи, че руснаците няма да се решат на директен боен конфликт с НАТО, в действителност е неминуем боен случай, който дефинитивно ще сложи Русия и НАТО в обстановка на двубой, сходна на „ Карибската рецесия “ от 1962 година, когато и двете страни бяха изчерпали изцяло всички възможни граници на ескалация и бяха изправени пред вероятността за пълномащабна война.

Въпросът е единствено дали това ще бъде удар по летищата в Румъния, от които „ украинските “ F-16 ще стартират да правят бойни полети, или ще нападаме местата на дислоциране на части на НАТО на територията на Украйна.

И по-късно Западът ще би трябвало да вземе решение – да стартира пълномащабна война с Русия или да стартира да търси излаз от рецесията.

Войната ще бъде, както казахме по-рано, колапсът на актуалната западна цивилизация. Преговорите ще оказват помощ да се избегне този съдбовен сюжет, само че Западът ще би трябвало да пожертва Украйна. Очевидно е, че в сегашната обстановка Западът ще избра второто.

Превод: СМ

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10233Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед10316Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед19454Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед8131Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед13331Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93115Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77348Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76463„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР