Отборът на Олимпиакос е вторият финалист в тазгодишното издание на

...
Отборът на Олимпиакос е вторият финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Олимпиакос довърши започнатото срещу Астън Вила и сбъдна мечтата на цяла Гърция

Отборът на Олимпиакос е вторият финалист в тазгодишното издание на шампионата Лига на конференциите. Гърците пренаписаха клубната си история, отстранявайки огромния любимец за трофея Астън Вила.

След звучната победа като посетител в Англия с 4:2, довечера южните ни съседи довършиха започнатото и победиха с изцяло достатъчното 2:0. В воин за " червено-белите " още веднъж се трансформира мароканецът Аюб Ел Кааби. След рецитала си на " Вила Парк ", той не пропусна преференциалната опция да накаже и Емилиано Мартинес.

Като за начало, това се случи в 10-ата минута, когато трибуните на " Караискакис " изпаднаха в делириу. Фортунис опъна дълъг пас за Даниел Поденс, който бе дублиран сполучливо от Кини. Успоредното му подаване доближи до Ел Кааби, който без да се бави опъна мрежата на бирмингамци.

Така селекцията на Унай Емери се оказа в много деликатна обстановка, като се нуждаеше от цели четири попадения, с цел да сътвори привидно невъзможното. Опити имаше, само че Бейли и Уоткинс по този начин и откриха по какъв начин да преодолеят постоянният пазач на домакините Константинос Цолакис.

И както Вила търсеше головете, нов подобен посети мрежата им в 81-ата. Той още веднъж беше дело на Ел Кааби, само че беше приет едвам след известно време, защото реферите се нуждаеха от помощта на ВАР.

Радостта за Олимпиакос, а и гръцкия футбол като цяло, е голяма, тъй като финалът в Лига на конференциите ще се организира в Атина, на стадиона на локалния АЕК. Там " червено-белите " чака Фиорентина, който ще се опита да завоюва от втория и опит третото най-престижно отличие на Стария континент.

Треньор на колосът от Пирея - Хосе Мендилибар, пък ще има опцията за втора поредна година да вдигне европейско отличие, откакто преди 12 месеца изведе Севиля до триумфа в Лига Европа.
 Фиорентина е на втори следващ край в Лигата на конференциите
Фиорентина е на втори следващ край в Лигата на конференциите

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР