Израел-Хамас война: Израелците са в неопределеност“, тъй като чакането продължава

...
Израел-Хамас война: Израелците са в неопределеност“, тъй като чакането продължава
Коментари Харесай

Хамас освобождава още двама заложници, докато британската дъщеря лети за Израел

Израел-Хамас война: Израелците са в „ несигурност “, защото чакането продължава за сухопътна инвазия в Газа | Стюарт Рамзи

„ Въпреки че не мога да изразя с думи облекчението, че тя към този момент е в сигурност, ще остана концентриран върху обезпечаването на освобождението на татко ми и всички тези, към 200 почтени хора, които остават заложници в Газа, “ сподели тя.

Изображение: Хамас разгласява това изображение - госпожа Лифшиц е в центъра и госпожа Купър вдясно. Снимка: AP

Двете дами и техните съпрузи - на 83 и 84 години - бяха отвлечени от домовете си в Нир Оз, покрай границата с Газа, когато Хамас стартира своето кръвопролитие.

Г-жа Лифшиц сподели пред Times Radio нейните родители са имали комплицирани здравословни потребности и че татко й, Одед, е имал високо кръвно налягане в нощта преди нападението.

Внукът на Йохевед Лифшиц сподели, че неговите баба и дядо са прекарали години, помагайки на заболели поданици на Газа.

< p> „ Те са деятели за правата на индивида, деятели за мир през целия си живот “, сподели Даниел Лифшиц.

„ В продължение на повече от десетилетие те взеха... заболели палестинци от Ивицата Газа, а не от Западен бряг, от линията Газа всяка седмица от границата с Ерез до лечебните заведения в Израел, с цел да получат лекуване за заболяването си, за рак, за всичко. "

Изображение: Йохевед Лифшиц, вляво, и Нурит Купър. Снимка: AP

Тъй като доста заложници към момента са арестувани, се схваща, че Съединени американски щати са поискали от Израел да отсрочи наземната си инвазия, с цел да могат да бъдат освободени повече.

Висш водач на Хамас сподели на Sky News всички цивилни измежду заложниците ще бъдат освободени, в случай че Израел понижи интензивността на бомбардировките над Газа.

„ Искаме да спрем случайните бомбардировки, цялостното заличаване, геноцида, тъй че бойците на Ал Касам да могат да ги вземат от местата им и да ги предадат на Червения кръст или който и да е “, сподели Халед Мешал.

„ Имаме потребност от верните условия, с цел да позволим те да бъдат освободени. “

Висшият водач на Хамас приказва пред Sky

Израелски танкове и хиляди от войските чакаха с дни заповедта за офанзива – ход, който евентуално ще усили доста жертвите и от двете страни.

Министърът на защитата Йоав Галант сподели на войските в понеделник, че „ ще пристигна “ и да продължат да се приготвят.

Той сподели, че офанзивата ще бъде от земя, въздух и море, само че не даде времева рамка.

Повече от 5000 палестинци към този момент са убити и 15 000 ранени при израелски въздушни удари, съгласно здравето на Газа министерството.

В понеделник то сподели, че повече от 400 са умряли единствено през последните 24 часа.

Болниците са на краен стадий, с привършване на жизненоважни доставки като анестезия и опасения от електричество генераторите могат да се изчерпят и да спрат животоспасяващо съоръжение като бебешки инкубатори.

Изображение: Млад палестинец, ранен, чака лекуване на етажа на болница Shifa. Снимка: AP Изображение: Израелските удари се ускориха през последните дни преди предстоящата наземна офанзива

Израел упорства, че поставя доста грижи да не нарани цивилни и че единствената му цел е да унищожи Хамас - който ръководи линията Газа.

Израел прикани хората да се реалокират от северната част на Газа, само че стотици хиляди остават.

Въздушната бомбардировка и блокадата също предизвикаха рисково ниско равнище на храна и вода в гъсто обитаемата територия на 2.3 милиона.

В понеделник трети филантропични ескорт от 20 камиона съумя да влезе от Египет, само че филантропичните организации предизвестиха, че това е дребна част от нужното.

Въпреки влошаващата се филантропична обстановка, Президентът Байдън сподели, че диалозите за съглашение за преустановяване на огъня за заложници са преждевременни.

„ Трябва да освободим тези заложници и тогава можем да приказваме “, сподели той пред кореспонденти в понеделник.

Въпреки това се чака Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава резолюция през днешния ден, призоваваща за „ филантропични паузи “, с цел да се разреши помощ в Газа.

През последните дни имаше голям брой дипломатически визити в Израел заради опасения порастват, че войната може да се популяризира.

Последният, който ще посети и ще се срещне с премиера Нетаняху във вторник, ще бъде президентът на Франция Макрон след визитата на холандския водач в понеделник.

Прочетете още: < br /> Израелци в „ несигурност “, до момента в който чакането за навлизане продължава - Стюарт Рамзи
Допълнително възобновен материал разкрива проект за офанзива, споделя IDF

Кадрите наподобява демонстрират по какъв начин Хамас стреля

Терористичната офанзива от 7 октомври - разказана от някои като 11 септември в Израел - видяха повече от 1400 души, убити в домовете си, по улиците и на музикален фестивал.

Графична камера, телефон и видеонаблюдение бяха пуснати на публицисти през вчерашния ден, един сподели бойец на Хамас мятане на ръчна граната по мъж, опитващ се да избяга с двамата си дребни синове.

Бащата е погубен, до момента в който момчетата са ранени и кървят, едното пита: „ Татко е мъртъв… Защо съм жив?... Искам майка си. "

Друг демонстрира по какъв начин Хамас нахлува в общности, мести се в разнообразни къщи, убива поданици и даже домашни любимци - до момента в който се появява клип на видеорегистратор, показващ бойци, които стрелят и убиват цивилни по пътя. < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР