Израел е заявил пред САЩ, че носи отговорността за убийството

...
Израел е заявил пред САЩ, че носи отговорността за убийството
Коментари Харесай

Израел: Поръчахме убийството на полковник

Израел е декларирал пред Съединени американски щати, че носи отговорността за убийството на изтъкнат офицер от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война – идеологическата войска на Иран, съобщи Франс прес, като се базира на информация, оповестена от в. „ Ню Йорк таймс “.

Полковник Саяд Ходаи бе убит в неделя от двама души на мотоциклет в Техеран, заяви организация Ирна. Според иранската телевизия той е служел в силите „ Кудс “ - елитна част от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, натоварена с интервенции отвън страната. Иран упрекна като поръчители на убийството детайли, свързани със Съединени американски щати и техните съдружници, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Според чиновник от разузнаванията, следящ този случай, Израел е показал пред американски чиновници, че стои зад убийството “, написа „ Ню Йорк таймс “. Според този източник, приказвал пред американския вестник и поискал анонимност, Израел е декларирал пред Съединени американски щати, че тази интервенция е имала за цел да се изисква прекъсване на дейностите на една група в състава на силите „ Кудс “.

Във вторник хиляди иранци уважиха паметта на полковник Ходаи, скандирайки „ страдалец “ и „ Смърт на Америка! “, „ Смърт на Израел! “. Иранският общоприет щаб заяви в понеделник, че стартира следствие за събитията на убийството. Президентът Ебрахим Раиси съобщи, че гибелта на Ходаи ще бъде „ отмъстена “. Израел и Съединени американски щати са врагове на Иран. Техеран не признава Държавата Израел, а дипломатическите му връзки с Вашингтон бяха прекратени от 1980 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР