Израел е отзовал дипломатите си от Турция като предпазна мярка

...
Израел е отзовал дипломатите си от Турция като предпазна мярка
Коментари Харесай

Израел отзова дипломатите си от Турция

Израел е отзовал дипломатите си от Турция като защитна мярка за сигурност, заяви в четвъртък за Агенция Франс Прес източник, непосредствен до случая, откакто Йерусалим към този момент посъветва жителите си да изоставен страната.

" Това е краткотрайна мярка, която би трябвало да е за къс интервал от време ", съобщи източникът, който отхвърли да бъде представен по име.

Късно във вторник Съветът за национална сигурност на Израел прикани всички израелци в Турция да изоставен " допустимо най-скоро ".



В сряда консулството на Израел в Истанбул съобщи, че това се прави предвид на личната им сигурност поради възходящите " терористични закани " против израелци в чужбина. Нивото на паника е нараснало на четири, което е най-високото равнище, съобщи представител на консулството пред Агенция Франс Прес.

Във вторник вечерта, след смъртоносния удар по болница в линията Газа, протестиращи демонстрираха пред консулството на Израел в Истанбул и посолството в Анкара. Десетки бяха ранени при конфликтите сред полицията и протестиращите пред консулството.



Докато Израел и палестинците се упрекваха взаимно за злополуката, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се причисли към доста арабски страни, които упрекнаха Израел, което обтегна дипломатическите връзки сред Анкара и Йерусалим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР