Геомагнитната буря през последните няколко дни оказа сериозно негативно влияние

...
Геомагнитната буря през последните няколко дни оказа сериозно негативно влияние
Коментари Харесай

Геомагнитната буря обърка модерното земеделие

Геомагнитната стихия през последните няколко дни оказа съществено отрицателно въздействие върху някои системи на Земята. Сред тях е и GPS навигацията на модерното земеделско съоръжение, оповестява Engadget.

Системата е изпитвала компликации да работи точно, а на моменти е серпантина изцяло, като това е засегнало тракторите на няколко производителя. Технологията е значима за земеделците, тъй като им оказва помощ да обработват нивите оптимално точно с оползотворяване на допустимо най-голяма повърхност.

Фермерите обаче са получили известия краткотрайно да спрат да употребяват навигацията, до момента в който геомагнитната стихия отмине. В противоположен случай рискуват да бъдат съществено комплицирани от получаваните данни и това да се отрази на добивите.

Системата RTK на John Deere да вземем за пример има акуратност до сантиметър. Ако тя се употребява до момента в който има грешки, това може да докара до съществено разминаване сред действителното местонахождение на растенията и местата, на които системата мисли, че са. Съответно, когато е време за прибиране на добива, той може да бъде повреден.

Моментът на бурята е доста несъответствуващ, защото в този момент е времето за засаждане на много култури. Затова някои фермери са решили да рискуват и са траяли да работят, до момента в който други са прекратили работата за два-три дни.

Това е най-силната геомагнитна стихия от към 20 години насам. Макар и към този момент интензивността ѝ да стартира да отслабва, прогнозите са, че ще продължи и през част от 13 май, след което ще има усмиряване на обстановката.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР