Проектът е на повече на 12 години, претърпял е много

...
Проектът е на повече на 12 години, претърпял е много
Коментари Харесай

Безопасна ли е за велосипедистите новата организация по бул. Патриарх Евтимий?

Проектът е на повече на 12 години, претърпял е доста промени. Крайният вид е на повече от 4 години. Ние го следим и сме давали мнение за него. Това съобщи Иво Делин, ръководител на Сдружение " Велоеволюция " в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му планът обезпечава сигурност на велосипедистите. " Когато велоалеята е от двет страни на пътя е доста по-естествено и безвредно. Проектът не е подготвен. Има да се трансформират светофарни режими, да се нанесе маркировка ", сподели още той.

Последните мандати в СОС се проповядваше велосипедни ленти без обезопасявания. Повечето водачи очават да има " велоалея " и те да паркират там. В момента виждаме по какъв начин би трябвало да се направи велоалея, уточни Делин.

Той означи, че велоалеите в София са под 80 км.

Според Диана Русинова с този план са нарушени наредбите на Закона за придвижване по пътищата.

Тази организация на придвижването е незаконосъобразна. Ако се случи случай, кой ще носи отговорност? Общината ни даде план, който е противозаконен, счита Русинова.  

" Позицията на Столичната дирекция на вътрешните работи е самият план не е координиран по надлежния ред от отдел " Пътна полиция ". Няма импортирана никаква документи от страна на Столична община ". Трябва да се прегледа по план методът на слагане на маркировката ", спомагателните уреди, които се слагат по спирките, построяването на самата велоалея, нейната широчина, величина и трасе. Ще би трябвало едномесечен период на нашите инженери да се срещнат с плана и да дадат мнение ", съобщи Николай Крушарски, шеф " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му тъмните колчета биха се забелязвали по-трудно от водачите в по-тъмната част на деня.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР