Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и

...
Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и
Коментари Харесай

Рецептата на Израел – удари срещу шиитите

Израел бомбардира подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия и по този начин оказва помощ за прекъсване на изселването на сирийски сунити бежанци към Европа, разяснява Бенямин Нетаняху, представен от "Ройтерс ".

Израел оповести и други въздушни удари в Сирия, с тях пресичат хипотетични доставки на оръжия за Хизбула в Ливан или за разрастване на ирански военни. Нетаняху упрекна Иран, който оказва помощ на Дамаск, че е довел 80 000 шиитски бойци от страни като Пакистан и Афганистан, с цел да нападат Израел и да претопят сунитското болшинство в Сирия.

"Това е рецепта против наново лумване на друга революция - бих споделил богословска война, религиозна война - и искри от това биха могли да докарат милиони повече в Европа и по този начин нататък... А това би довело до безкрайни произшествия и тероризъм в доста, доста страни ", изясни Нетаняху пред интернационалния конгрес за сигурност.

"Очевидно няма да им позволим да го създадат. Ние ще се бием с тях... И ние бомбардирахме основите на това, тези шиитски милиции, като предотвратим това, ние предлагаме, оказваме помощ за сигурността във вашите страни, за сигурността на света ", добави той.

Около половината от 22-милионното население на Сирия преди войната е разселено от военните дейности, като стотици хиляди бежанци са в Европа. Сирийското население са най-вече мюсюлмани сунити. Президентът Башар Асад е от религиозното малцинство на Алауит, заяви News.bg. Според неотдавнашните покупко-продажби сред държавното управление на Асад и най-вече сунитските бунтовници, те напущат обсадените региони, само че от време на време на тяхно място идват шиити от села, обградени от бунтовниците.

Политическата съпротива против Асад смята, че покупко-продажбите съставляват насилствена демографска смяна и умишлено изместване на враговете му от главните градове в Западна Сирия.

Правителството в Дамаск изяснява, че постигнатите съглашения разрешават да се поеме контрола и да се възстановят услугите и инфраструктурата в разрушените градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР