Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ценностите на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ценностите на
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху трябва да бъде спрян

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че " полезностите на Организация на обединените нации и Западния свят умират в Газа ". Турският държавен глава държа тирада на 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестяват турски медии и  Дирекцията по връзки на турското президентство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той прикани за основаване на „ алианс на хуманността “, с цел да може да бъде спрян Израел.

" Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху би трябвало да бъде спрян с общите старания на човечеството, по този начин както в миналото е бил спрян Хитлер ", посочи Ердоган.

Трябва да се вземат ограничения против Израел. Позицията на Израел за следващ път сподели, че е извънредно значимо интернационалната общественост да създаде механизъм за отбрана на палестинските цивилни жители. Точно както преди 70 години " алиансът на човечеството спря Хитлер, в този момент същото общо изпитание би трябвало бъде положено за прекъсване на Нетаняху и неговата мрежа “, сподели турският държавен глава.

Той за следващ път посочи, че сега в Газа се прави геноцид.

Ердоган уточни още, че „ светът би трябвало да признае Палестина “. 

Турският водач още веднъж подсети, че Съветът за сигурност би трябвало да бъде реформиран, защото „ ориста на света не може да бъде в ръцете на пет страни “.

Ердоган посочи в речта си през днешния ден още, че Турция е на страната на народа на Ливан, до момента в който Израел нанася въздушни удари по бойци на групировката „ Хизбула “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР