Конституционният съд се произнесе единодушно, с което обяви за противоконституционно

...
Конституционният съд се произнесе единодушно, с което обяви за противоконституционно
Коментари Харесай

КС връща Станимир Михайлов като управител на НЗОК

Конституционният съд се произнесе единомислещо, с което разгласи за противоконституционно решението за предварително преустановяване мандата на шефа на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов на Народното събрание от 17 април 2024 година, оказва се от известие оповестено на уеб страницата на съда. На съвещанието участваха 10 конституционни съдии.
 
 Конституционен съд Конституционен съд Източник: Zonanews
Делото бе формирано на 17 април по искане на народни представители. Според тях има несъгласие с правилото за правова страна и на законността и правилото на разделяне на управляващите.
 
Станимир Михайлов беше определен за шеф на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той бе единственият претендент за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ). На 1 декември 2023 година шефът Станимир Михайлов и подуправителят Момчил Мавров подадоха в Народното събрание своите оставки.
 
На 17 април 2024 година Народното събрание освободи Станимир Михайлов, като точката бе включена за разглеждане по предложение на тогавашния ръководител на Народното събрание Росен Желязков, по отношение на подадената от Михайлов оставка.
 
В хода на дебата депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов заяви, че Михайлов е отдръпнал своята оставка и такова заявление е било подадено в деловодството на Народното събрание. След като Народното събрание гласоподава да освободи Михайлов от поста, Пандов заяви, че ще бъде сезиран Конституционният съд. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР