Изпращам най-добри пожелания от името на САЩ на българския народ,

...
Изпращам най-добри пожелания от името на САЩ на българския народ,
Коментари Харесай

Американски жестове към България за националния празник

Изпращам най-хубави пожелания от името на Съединени американски щати на българския народ, който отбелязва националния си празник 3 март и 144 години от възобновяване на свободна България, декларира държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, заяви пресслужбата на Държавния департамент.

Съединени американски щати и България се радват на здрави връзки, които се разрастват с всяка минала година, до момента в който работим дружно за нашата сигурност, стопански разцвет и споделени демократични полезности. Като сътрудници и съдружници в НАТО Съединени американски щати и България се радват на надълбоко другарство, коренящо се във взаимно ползи и групов ангажимент за справяне с районните и световни провокации.

Очаквам нашето партньорство да стане още по-силно идните години. И в разширение на търговията и основаването на работните места, и в енергийната диверсификация и прехода към чистата сила, ние в действителност сме по-силни дружно, отбелязва държавният секретар на Съединени американски щати.

Междувременно едно от чудесата на света - Ниагарският водопад - ще светне довечера в цветовете на Националния трикольор на България във връзка 3 март. Инициативата се организира за втора година, а уредници са дипломатите от консулството ни в Канада.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР