Използването на УНСС като терен за политическа реклама и агитация

...
Използването на УНСС като терен за политическа реклама и агитация
Коментари Харесай

Преподавател в УНСС подаде оставка заради изява на Бойко Борисов

Използването на УНСС като терен за политическа реклама и пропаганда от страна на премиера Бойко Борисов бе последвано от оставка на преподавателя в същото образователно заведение доцент Мартин Осиковски. С пост във фейсбук доцентът заяви, че поради поканата към министър-председателя и след днешното му присъединяване в разкриване на нов образователен корпус той е решил да напусне управителните постове, които заема в университета. В откриването на обекта участваха още финансовият министър Кирил Ананиев и зам. районният министър Николай Нанков, заяви " Сега ".

" И по този начин, уважаеми сътрудници, другари, познати и непознати, рано тази заран така наречен министър председател е бил на посещаване в институтцията, в която работя – Университета за национално и международно стопанство. Повод за визитата му е било разглеждане на така наречен „ най-нов корпус “ – същата онази постройка, поради която (вече бивши) министри на същия този така наречен министър председател през 2019 година докараха университета до невиждана и финансова и имиджова рецесия (в прорез с всички правила и сделки – знам това добре, защото по това време бях помолен да проуча случая и да сформира документално несъгласие, както и направих.). Но няма значение кой е бил прав тогава и кой – крив; значителното е, че беше позволено един български университет да се трансформира в снимачна площадка за #ЖипкаTV. Намирам това за обидно във връзка с автономията като цяло, на толкоз доста хора, които работят или учат тук и които се усещат, меко казано, дискомфортно от това, че несъзнателно са превърнати в домакини на предизборна обиколка точно на последния ден от предизборната акция на Политическа партия ГЕРБ. СРАМ! ", разяснява в обществената мрежа Осиковски, който е част от катедра " Медии и публични връзки ".

Постовете, от които се отхвърля доцентът, са: основен секретар по уеб връзки на УНСС, член на редколегията на " Научни писания " и " Годишник на УНСС " и член на атестационната комисия на факултет " Икономика на инфраструктурата ".

" Предварително желая да заявя, че знам какво ще се каже: „ Но това не е политическа пропаганда, ние единствено преглеждахме постройка “. Отговарям: хайде да не се вършим и да си приказваме като мъже, апелирам! Днешните фрагменти от университетския двор, в допълнение на фотосите на някогашни и сегашни членове на Студентски съвет и университетско управление в зала „ Тържествена “ и при основния вход на УНСС с надписи „ Бюлетина №28 “ и „ За Политическа партия ГЕРБ образованието постоянно е било приоритет “ са срамна страница в историята на тази институция. Тук даже не става въпрос за това, че съответно #НашиятУниверситет беше унищожен по време на тъкмо това управление; не става въпрос и за това, че в случай че има български политик, който е оптимално непознат на концепцията за Университет въобще, това е тъкмо този политик. Тук става въпрос за това, че е пъклен невъзпитано, антиуниверситетско и брутално агитпропът да се вкарва на университетска територия ", написа още Осиковски.

Преди 2 години министър председателят Борисов също посети УНСС поради въпросния нов корпус, напомня Клуб Зет. Тогава от университета излязоха с писмо до медиите, в което оповестиха, че той е пред банкрут поради отвод на финансовото министерство да отпусне обещани през 2016 година 7,5 млн. лева за построяването на новата постройка на вуза. Строежът ѝ стартира две години по-рано от консорциум сред „ Галчев инженеринг “ ЕООД и " Вамос " ООД, като 4,5 млн. лв. би трябвало да бъдат отпуснати по оперативна стратегия „ Региони в напредък “, а страната дава обещание 7,5 млн. лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР