Използването на провокативни наименования на сдружения в РСМ от България

...
Използването на провокативни наименования на сдружения в РСМ от България
Коментари Харесай

Ковачевски: Използването на провокативни имена на сдружения в РСМ от България е осъдително

Използването на провокативни наименования на сдружения в РСМ от България е неоправдателно и пречи на другарските връзки на двете страни. България би трябвало да насочи поддръжката си към сдружения, които построяват мостове сред нея и РСМ. Това сподели през днешния ден министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски.

„ Имена на персони от историята, нараняващи възприятията на македонци, евреи, роми, албанци и всички останали, които живеят тук и които са белязани в историята като част от най-мрачния интервал на Европа, какъвто е фашизмът през Втората международна война, мисля, че не би трябвало да бъдат имена на цивилен сдружения, тъй като те нараняват възприятията на жителите “, сподели Ковачевски на журналистически въпрос дали в духа на добросъседството македонската страна ще изиска от българското държавно управление да спре финансирането на сдружения с провокативни за страната имена, като това на " Цар Борис III " в Охрид.

Той акцентира, че потреблението на „ сходни провокативни наименования “ е неоправдателно и не построява никакви другарски връзки сред двете страни.

„ Има имена, които могат да сближават хората, които могат да бъдат мост сред двете страни и считам, че всички ние би трябвало да влагаме в такива имена, които са се потвърдили в региона на културата, в полето на спорта и в доста други действия, които се правят в този район “, сподели Ковачевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР