Използването на органите за вътрешна сигурност в България за репресивни

...
Използването на органите за вътрешна сигурност в България за репресивни
Коментари Харесай

Доц. Христо Христев: Нужна е основна ревизия в правосъдието и вътрешната сигурност

" Използването на органите за вътрешна сигурност в България за репресивни дейности против неуместни на властта жители, политически лица, публицисти, бизнесмени, не е оригиналност. Това е една от ясните линии на ерозия на правовата страна в България от повече от 10 години насам ".

Това написа в профила си във Facebook доцент Христо Христев. Ето и останалата част от ревюто му:

" Масовото подслушавне на " рискови " за властта и статувкото субекти също не е оригиналност. То е всекидневие от дълго време. Отдавна в България се върнахме в изискванията на това " внимавай какво приказваш ", " внимавай къде го приказваш ", " това не е за телефон "...Иначе казано, ние от дълго време сме в среда, в която разбирането, че всичко се следи и подлсушва, е предопределящо за връзката и държанието на доста огромна част от хората.

Особено на тези, които са общество дейни или имат някакъв по-сериозен бизнес.

Може би доста бързо забравихме за така наречен интервенция " Червеите ", която беше заметена под килима без да се изяснят действителните ѝ мащаби, без да се потърси действителна отговорност на хората, които я бяха оркестрирали и провели. Затова и още веднъж сме изправени в обстановка, при която се оказва, че доста хора, свързани с опозицията и съпротивата против статуквото на всеобщата корупция, пороникнала на всички места във властта, са подслушвани.
Подслушването на десетки политически лица от опозицията от службите за сигурност, е следващата огромна корист с власт, която ни доближава от ден на ден до установяването на властнически режим. За да не продължава слухтенето и следеното в стила на едно минало време, да е еждевие в България, този случай би трябвало да бъде разровен докрай. А по-късно службите, които са забъркани в него да бъдат напълно пренаредени.

Съществуването на правоохранители и правораздавателни органи, които са трансформирали нарушаването на главните правила за своята законна активност в процедура, е не просто недостатък и корист с властта на тези органи. Това е опасност за демокрацията. Съвсем действителна, а не хипотетична. И на тази опасност би трябвало уверено да се реагира.

Пресичането на все по-видимата рецесия на правовата страна и демокрацията в България, връщането ни в пътя на развиване като естествена еворпейска народна власт, допуска както на прокуратурата, по този начин и на органите на така наречен профилирано правораздаване, а и на органите на вътрешна сигурност, да бъде направена проверка до основи. След което да бъдат напълно пренаредени. Това обаче няма по какъв начин да стане в границите на тези органи и със настоящия им състав. Може да стане единствено при мощен избор в поддръжка на политически лица, които ясно се ангажират с реализирането на съществена реаорганизация на органите за вътрешен ред и сигурност и лъчение на парламентарно болшинство, което да одобри и организира тази промяна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР