Използването на нелицензиран софтуер може да стане легално в Русия(снимка:

...
Коментари Харесай

Русия обмисля да легализира пиратството на софтуер


Използването на нелицензиран програмен продукт може да стане легално в Русия
(снимка: CC0 Public Domain)

На фона на невиждани до момента наказания, р уските управляващи обмислят да легализират пиратството на програмен продукт. Правителството може да позволи потреблението на нелицензиран програмен продукт, в случай че няма легални други възможности.

В момента съветското държавно управление работи по ограничения за поддръжка на бизнеса и обществения бранш, измежду които се разисква премахването на наказателната и административната отговорност за потребление на пиратски програмен продукт „ от страни, които поддържат глобите ”. Това заяви Комерсант, базирайки се на документ, озаглавен „ План за предпочитани дейности за обезпечаване развиването на съветската стопанска система в изискванията на външния санкционен напън ”.

Документът изброява ограничения за поддръжка на разнообразни секторни области на съветската стопанска система. Според източника, в създаването на документа са взели участие разнообразни ведомства, а осъществяването на някои ограничения към този момент е почнало.
още по темата
За поддръжка на съветската ИТ промишленост, в частност, се предлага въвеждане на наложителен механизъм за, бази данни и топологии за интегрални схеми. Те могат да бъдат предмет на член 1360 от Гражданския кодекс на Руската федерация, съгласно който държавното управление има право „ при положение на неотложност ” да вземе решение за потребление на откритие, потребен модел или индустриален дизайн без единодушието на патентопритежателя.

В същото време управляващите оферират да се отстрани наказателната и административната отговорност, която е планувана в настоящото законодателство за потребление на нелицензиран програмен продукт, „ принадлежащ на носителя на от страните, подкрепили глобите ”. В момента този план повдига доста въпроси от участниците на пазара, изключително тези, които сами лицензират софтуера си.

Министерството на цифровото развиване удостовери присъединяване си в работата по проекта. „ По отношение на освобождението от отговорност за потребление на нелицензиран програмен продукт, ние се застъпваме за уравновесен метод, с цел да подтикваме прехода към съветски програмен продукт. Предлага се освобождението от отговорност да се разисква единствено за артикули, при които явно няма съветски аналози ”, разясняват от ведомството.

На фона на актуалната обстановка редица страни не престават да постановат разнообразни ограничавания на Русия. Що се отнася до софтуера, Microsoft, Oracle, SAP и други огромни компании.

Същевременно управляващите не престават да създават ограничения за поддръжка на локалната ИТ промишленост. Сред към този момент утвърдените са пролонгация от военна работа, тригодишно освобождение на фирмите от налог върху приходите и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР