Изплащането на добавките от 50 лв. за пенсионерите продължи през

...
Изплащането на добавките от 50 лв. за пенсионерите продължи през
Коментари Харесай

Донев се похвали с увеличението на пенсиите и ниска безработица

Изплащането на добавките от 50 лева за пенсионерите продължи през юни, юли, август и септември. За това бяха обезпечени 520 млн. лева От 1 юли е изменен и размерът на обществената пенсия за напреднала възраст. Това съобщи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев на конференция, на която бе показан доклад за свършеното от служебния кабинет. " С дейната работа и на депутатите беше призната смяна в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване, с което са осигурени средствата за погашение на нов размер на добавката за всички български пенсионери от 1 октомври до края на годината ", добави Донев.

Социалният министър регистрира, че от 25 декември ще стартира преизчислението на пенсиите с по-високата тежест на година застрахователен стаж  - с новия коефициент от 1,35, което ще подсигурява, че всички пенсии ще бъдат увеличени. А преизчислението е трайно заложено в законодателството, защото с смяната на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване са изменени и наредбите в Кодекса за обществено обезпечаване. 

От 1 октомври се усилва и размерът за парично обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст. Определен беше и нов размер на линията на беднотия, избори още Донев. Той означи, че безработицата у нас е рекордно ниска. А към днешна дата тя е 4,82 пункта. " Такава не сме имали даже и в предкризисните 2008 и 2009 година Това е исторически връх за България. Считам, че това е една структурна безработица, която може елементарно да се ръководи ", акцентира министърът.

Размерът на енергийната помощ е в размер на 553.55 лева А през юни и юли са изплатени над 83 млн. лева, с които 113 000 души са запазили работата си. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР