Изпитанията на намаленото копие на междупланетния кораб Starship бяха обявени

...
Изпитанията на намаленото копие на междупланетния кораб Starship бяха обявени
Коментари Харесай

При първия тестов полет Starship ще издигне на височина 20 метра

Изпитанията на пониженото копие на междупланетния транспортен съд Starship бяха оповестени за 16 юли. Основната цел е тестването на ракетните мотори Raptor.

SpaceX приготвя ново изстрелване на апарата Starhopper – понижения и банален първообраз на кораба Starship, предопределен за извеждане на спътници в орбита към Земята и превозването на хора до Луната и Марс. Изпитанията стартираха през месец април тази година, когато бяха направени статични тестова, а Starhopper един път се издигна на няколко сантиметра над повърхността на земята.

Този път Starhopper би трябвало да се издигне на височина 20 метра – т.е. до личната си височина, да се наклони встрани по време на полета, след което да се завърне и кацне на стартовата площадка.

Илън Мъск сподели, че пробата ще бъде извършен във вторник, 16 юли на полигона Бока Чика, Тексас и всичко ще се стриймва в действително време.

Преди Starhopper да се издигне във въздуха, ракетният мотор Raptor ще бъде тестван на огнеустойчивост, като към горивото ще бъде подадено по-голямо количество метан. Ако устойчивостта се окаже незадоволителна, полетният тест може да бъде отсрочен. Досега тестовите полети бяха отлагани за няколко седмици, тъй като бяха открити проблеми в предходната версия на ракетния мотор.

През идващите месеци SpaceX възнамерява да издигне Starhopper на височина 500 метра, а по-късно и на 5 километра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР