Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме

...
Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме
Коментари Харесай

Борисов в Търговище: Помагаме на инвеститорите

„ Изпълняваме уговорките си към вложителите в България и им сътворяваме оптимално положителни условия, с цел да уголемяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, подсигуряваме сигурност на електро- и газоснабдяването “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който прегледа на място разширението на подстанция „ Търговище Запад " на Електроенергийния систематичен оператор.



Инвестицията в плана е на обща стойност над 3 милиона лв.. Подстанцията зарежда с електрическа енергия непосредствено от преносната мрежа три завода в региона на град Търговище - Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.

Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изрече признателност към премиера Борисов и държавното управление за оказаната поддръжка, подпомагаща активността на предприятието.

„ Това е най-големият цех за стъкла за автомобилната индустрия, следващият огромен вложител, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи извънредно добре и тя ще продължи да се ползва у нас до май “, означи министър-председателят Борисов. Премиерът акцентира, че наоколо се намира и построеното ново газопроводно отклоняване, посредством което се усилва потенциалът за транспорт на съществуващото газопроводно отклоняване „ Търговище ". 

Дължината на новия газопровод, който е от извънредно значение за бизнеса в региона, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от „ Булгартрансгаз “ възлиза на над 10 млн. лева

„ Новите вложения, които ще бъдат осъществени в региона, изискваха повече електричество и повече газ, и то на ниска цена. Затова направихме разширения за обезпечаването на газ и ток “, безапелационен бе министър председателят Борисов и акцентира, че е изпълнен още един ангажимент към района.

Министър-председателят подчертава, че държавното управление интензивно работи за основаването на работни места и хората почтено и честно си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни.

„ Това е нашият образец за етническа приемливост в района, най-верният метод сме го намерили ние - без да разделяме, а да сплотяваме хората “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчертава, че квалифицираните фрагменти и административният потенциал са още едно от благосъстоянията на страната ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР