Изпълнителят на обекта „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да

...
Изпълнителят на обекта „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да
Коментари Харесай

С 50 млн. лева се ремонтира тунел Витиня на магистрала Хемус

Изпълнителят на обекта „ Автомагистрали “ ЕАД работи извънредно мобилизирано, с цел да успее да завърши строителните действия на тунел "Витиня " на автомагистрала "Хемус " през втората половина на тази година. Индикативната стойност на плана е към 50 млн. лв..

Към момента с усилващи мрежи се построява част от третата градивна обшивка на тръбата за София на тунел „ Витиня “. След като тя бъде сложена ще се постави хидроизолацията и последната четвърта обшивка на оборудването. Преди да се доближи до този стадий от работата тръбата бе укрепена с 55 км анкери. Дължината на един е 12 метра и се вкарва в стените за връзка сред обособените облицовки и скалния масив. При стартирането на ремонтните действия в тръбата за София бяха открити голям брой пукнатини в облицовката и кухини. За запълването им и с цел да се заздрави оборудването са употребявани над 2500 куб. метра бетон. „ Витиня “ е най-дългият пътен тунел - 1195 м, и е в употреба от 1984 година

На оборудването през предходната година бяха направени голям брой изследвания и експертизи, въз основа на които се започнаха аварийно-възстановителни действия, с цел да се приведе оборудването в сходство с европейската инструкция за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T). В тази връзка ще бъдат направени и три напречни връзки - две пешеходни и една пътна, които ще свързват двете тръби на тунела, които ще се употребяват при положение на пътен случай. По този метод оборудването напълно ще дава отговор на европейските условия.

Ремонтираната тръба ще е с нова обшивка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, каквито има в ремонтираната тръба за Варна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР