Изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет днес в централата

...
Изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет днес в централата
Коментари Харесай

Нинова стяга редиците. Готви се да прави правителство

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия привиква Национален съвет през днешния ден в централата на партията на столичната ул. “Позитано “ 20.Дневният ред на пленума ще включва доклад за свършената работа от министрите в оставка на Българска социалистическа партия и предоставяне на мандат за договаряния за сформиране на държавно управление, оповестиха от партията. Очаква се позиция и за това какви да са стъпките след края на кабинета на Кирил Петков.

" Едно от изискванията за договаряния за бъдещо държавно управление ще бъде възобновяване на договарянията с " Газпром ", заяви вчера по Нова нюз проф. Румен Гечев, народен представител от Българска социалистическа партия.

„ Очакваме покана за договаряния, защото господин Петков изрази обществено че с Българска социалистическа партия работят добре, че сме рационални, можем да водим разговор, свършихме добра работа “, разгласи през вчерашния ден водачът на партиятаа Корнелия Нинова.

„ Българска социалистическа партия имаме проект какво би трябвало да се направи “, сподели тя и уточни какви са стъпките по него:

„ Първо – този парламент незабавно да одобри актуализацията на бюджета, не можем в този момент да оставим хората. Да оставим пенсионерите без нарастване на пенсиите, земеделците без помощта, тъй като би трябвало да ни обезпечат храната за есента, младите фамилии без помощите за деца, да се изземат свръхпечалбите от енергийните сдружения и да се помогне на компаниите. Част от парите от Плана са включени в бюджета като доходи, т.е. в случай че има длъжностен кабинет, това не може да се случи “, изясни Нинова.Втората задача - тези закони по Плана вървят със съществени промени. „ Как това ще се случи без парламент и в политическа рецесия? “, попита икономическия министър. И даде образец с парите за напоителни системи, които ще дойдат по Плана за възобновяване и резистентност, само че до момента в който това стане, би трябвало да се създадат планове, предпроектно, планово финансиране, отчуждаване на терени.

Третата задача – подготовка за планове, а четвъртата е подготовка на бюджет за 2023 година.

„ Предлагаме да се съберем и да разпишем тези 4 неща, да ги сложим в периоди, да създадем държавно управление в рамките на този парламент с съответни периоди за осъществяване на тези точки. Правим това, осигуряваме страната и по-късно да вървим на избори. Ние го предложихме това на нашия Национален съвет, предложихме го и обществено. Ако първата политическа мощ ни предложения на договаряния, ще го предложим още веднъж “, изясни Корнелия Нинова, написа Епицентър.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР