Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) разпространи

...
Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) разпространи
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори готови за съд заради черен PR

Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) популяризира остра декларация, в която осъжда и не приема обществените изказвания и дейности по злепоставяне на българския туризъм и развлекателен отрасъл.

Свидетели сме на внушения, показвайки единични случаи или подправени вести, които се генерализират и изтъкването им не е решение и не може да има никакъв позитивен стопански резултат, а в противен случай – пагубно е за целия туристически отрасъл и съпътстващите сфери. Подобни внушения основават сериозна заплаха за икономическата непоклатимост в страната и не следва да бъдат толерирани. По тази причина молим за преустановяване на отрицателния PR и за възпиране от страна на политическите персони и медийно познати лица, при квалифицирането на качеството, цените на българските туристически услуги и сравненията със субективни способи, произхождащи от избрани съответни условия, написа в декларацията.

Политическата конюнктура не следва да компрометира икономическата непоклатимост и името на България като туристическа дестинация. Не желаеме българският туризъм да е подкрепян с думи и лозунги, нито с подкани като сегашните. Трябва дружно да мислим не "на парче ", а стратегически, с външно-политически и съответни административни, вътрешни решения за нашия туризъм и не преди деен сезон, а целогодишно. Да създадем по този начин, че да усещаме водещите медии български, а не даващи ефир на провокативни, непроверени и уронващи престижа обстоятелства, фактори и субекти, които се разнасят в цялото пространство, написа Изпълнителното бюро на БХРА.

Асоциацията показва подготвеност да пази правата и ползите на своите членове от всевъзможен тип похищения върху тяхното положително име, известност и комерсиална активност, и ще употребява всички вероятни правни средства, включително и правосъдни производства. Наред с това, БХРА ще поддържа и всички свои членове, които търпят вреди от черен PR или подправени вести, с съвещания и рекомендации по отношение на средствата за зашита на правата и ползите им.

"Настояваме и за дейна позиция и за дейности от страна на Министъра на туризма и на Министъра на външните работи, както и на всички дипломатически задачи и способени органи в страната, за разрешаване на въпросите, касаещи имиджа на България като туристическа дестинация, обсъждани в задгранични медии ", завърша декларацията.

В същото време над 85% по-малко туристи ще посетят Южното Черноморие това лято, предвижда пред БНР ръководителят на Регионалната туристическа камара Иван Иванов.

Той уточни, че в областта на туризма всеобщо се освобождава личен състав. Според него това ще усили безработицата с близо 30% през есента.

Чартърните полети с задгранични туристи по Южното Черноморие това лято са единствено от четири страни - Германия, Полша, Чехия и Нидерландия, като употребили единствено нискотарифни самолетни компании, а от Чехия имало единствено един чартър всяка неделя. Словашките компании пък са резервирали седмично единствено по пет седалки. По тази причина съгласно Иванов картината е извънредно тревожна.

Според него би трябвало да се търсят облекчения по редица посоки - такси и налози и да се отсрочват за бъдещи интервали. По негови думи единствено по този метод може да се помогне на дребния и междинен бизнес. Големите ще се спасят, само че дребните, известна част от тях ще загинат, предвижда Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР