Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд планира да разгледа искането

...
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд планира да разгледа искането
Коментари Харесай

МВФ ще разгледа искането на Украйна за $1,3 млрд. тази седмица

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд възнамерява да прегледа настояването на Украйна за 1,3 милиарда $ в допълнение незабавно финансиране в петък.
Това оповестява Ройтерс като се базира на два източника, осведомени с въпроса, оповестява Укринформ.

„ Служителите на МВФ са подготвили нужните документи и считат, че Украйна е получила задоволително финансови гаранции от своите световни сътрудници, с цел да извърши условията на МВФ за резистентност на дълга и да се класира за спомагателни незабавни фондове “, сподели организацията, цитирайки източниците.

Освен това чиновниците на МВФ са възнамерявали да се срещнат с украинските управляващи във Виена през седмицата на 17 октомври за разискване на бюджетните проекти и паричните политики на Украйна, сподели един от източниците. Дискусиите ще последват срещите на по-високо равнище, които ще се състоят по време на годишните срещи на Световната банка и МВФ идната седмица.

Изпълнителният съвет на МВФ утвърди на 30 септември нов прозорец по своите принадлежности за незабавно финансиране, което ще разреши на Украйна да изиска ново погашение по Инструмента за бързо финансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР