Изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер Бадр

...
Изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер Бадр
Коментари Харесай

Бургаският съд не позволи на скандална българска компания да вземе танкера Бадр

Изпълнителният лист за промяната на собствеността на либийския танкер " Бадр " е анулиран с решение на Бургаския областен съд от 25-и април тази година. Заради спор за финансови отговорности сред българското комерсиално сдружение " Булгаргеомин " и либийска компания, благосъстоятелност на либийската страна, танкерът " Бадр ", който след промяната на собствеността се споделя " Бдин ", е арестуван на бургаското пристанище от края на 2017 година.
Информациите, че либийският танкер би трябвало да бъде върнат на либийската страна, не дават отговор на истината, обявиха от Бургаския областен съд пред БГНЕС. Според последното правосъдно решение по заведеното гражданско дело по случая е обезсмислено действието на издадения изпълнителен лист от януари 2018 година за продажба на танкера. Съдебното решение обаче не анулира дейностите на частния правосъден реализатор Тотко Колев, който извърши промяна на собствеността на танкера въз основа на контракт за морска ипотека. За анулация на неговите дейности съгласно закона има различен правосъден ред.
В края на предходната година - тъкмо преди коледните празници, благодарение на Гранична полиция правосъдният реализатор смени екипажа на кораба и флага, под който плава. От либийска страна са безапелационни, че това е станало при потребление на насила и поради фалшифицирана морска ипотека в Гърция. На първа инстанция гръцкият съд към този момент наложи възбрана за потреблението на тази ипотека.
Междувременно Бургаският съд е отменил като неприемлива исковата рекламация на " Булгаргеомин " против либийската компания " Либиан навигатор " за вземания в размер на 9,230 млн. щатски $. В претекстовете си магистратите показват, че сдружението, което предявява финансовите искания, не е юридически индивид и самият иск е неприемлив.
С чие име е свързван " Булгаргеомин " - припомнете си ТУК!
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР