Изпълнителният директор на Спортната комисия на щата Калифорния, която днес

...
Изпълнителният директор на Спортната комисия на щата Калифорния, която днес
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Комисията: Ударът на Пулев не влияе върху мача

Изпълнителният шеф на Спортната комисия на щата Калифорния, която през днешния ден (14 май) би трябвало да изслуша Кубрат Пулев по два случая, Анди Фостър съобщи, че е не вижда проблем в ударите, които Кобрата нанесе на Богдан Дину в последния му мач в Коста Меса.

Българският боксьор записа победа с нокаут в 7-ия рунд. След мача обаче неговият конкурент подаде тъжба в Спортната комисия на Калифорния, че е получил непозволен удар в тила минути преди съдията да разгласи Пулев за победител.

Позицията на Кобрата е, че въпросният удар е бил част от серия, която той е нямало по какъв начин да спре.

" Въпреки че нямам доверие ударът в 37-ата секунда на 7 рунд да е продължение на комбинацията от удари, имам вяра изрично, че изходът от мача нямаше да бъде друг, без значение дали фаулът е бил избран като тенденциозен или неволен ", съобщи Фостър.



От щаба на Пулев пък изготвят отбраната си на обстоятелството, че жалбата е подадена не персонално от Дину или негов управител, а от представител. Според член 368(b) на Професионалния боксов кодекс, само и единствено боксьорът или мениджърът на боксьора имат право в писмена форма до 5 дни да апелират решението на съдията.

Адвокатите на Пулев считат, че жалбата не е написана от румънеца или мениджъра му. Това излиза наяве от документите по случая, които са обществено налични на страница на Спортната комисия на Калифорния.

В момента Кобрата е със спрени права и не може да взе участие в мачове на територията на щата. Ако от Комисията не уважат обжалването на Пулев, той ще може да организира срещи във всички други страни, без Съединени американски щати.

Решението би трябвало да стане ясно до 48 дни след чуването.

Той ще бъде изслушан и по проблема " Джени Суши ". Репортерката твърди, че целувката, с която приключи изявлението с Пулев, е била тормоз.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР