Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров представи новата идентичност

...
Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров представи новата идентичност
Коментари Харесай

"Мобилтел" официално стана A1

Изпълнителният шеф на " А1 България " Александър Димитров показа новата еднаквост и услуги на компанията

© Надежда Чипева Още по тематиката
" Мобилтел " усилва приходите и облагата си през първото тримесечие

Средните доходи от консуматор също нарастват
25 апр 2018
" Мобилтел " ще работи под марката А1

Компанията майка Telekom Austria преименува всичките си районни марки в една
21 сеп 2017 Най-големият български мобилен оператор по брой клиенти - " Мобилтел ", публично се преименува на А1. Компанията сменя освен комерсиалното си име, само че и юридическото, като новото сдружение към този момент се споделя " А1 България ". Това е част от цялостната смяна на идентичността на всички телекоми към австрийската компания майка A1 Group, като операторите в Австрия, Словения и България към този момент смениха името си, а следва това да се случи и в Беларус, Хърватия, Сърбия и Македония.

Всички условия по договорите на клиентите остават същите, обясниха от компанията. Според изпълнителния шеф на " А1 България " Александър Димитров главната цел на компанията е занапред нататък освен да носи ново име, само че и да промени цялостната си бизнес визия и да се вслушва повече в клиентите си.

" Днес ставаме част от нещо огромно – мощна интернационална марка, каквато е A1. Тя ни носи нови стандарти за обслужване, единна корпоративна просвета, повече познания и опит. Новият бранд отразява нашата цел да бъдем водач, като се възползваме от опциите на дигитализацията в интерес на нашите клиенти ", разяснява при представянето Димитров.

Нови услуги

Освен ребрандирането " А1 България " ще предлага и нови услуги, измежду които лична линия смарт телефони, музикална стрийминг платформа и финансови услуги. Те би трябвало да започват в идващите няколко седмици. Целта е компанията да е доста повече от телекомуникационен оператор - снабдител на цифрови услуги и решения в най-различни сегменти, касаещи от крайния консуматор до бизнеса.

Новите смарт телефони на компанията ще бъдат под марката А1 и са направени особено за оператора. Линията ще се състои от три модела с разнообразни характерности. Вместо общоприетата 24-месечна гаранция те ще имат 36-месечно покритие.

Музикалната стрийминг услуга, която " А1 България " ще предлага, бе разказана от Димитров като " всичко, което Spotify има, дружно с цялостен азбучник на българската музика ". Тя ще разполага с над 30 млн. песни. Димитров посочи, че цената й ще е по-ниска от тази на сходни платформи. Приложението е основано от главния акционер в А1 Group - America Movil.

Операторът стартира да предлага и финансови услуги като цифров портфейл, през който ще могат да се правят директни преводи към други клиенти на телекома, както и заплащания онлайн и на POS терминал. " А1 България " ще предлага и лична кредитна карта, като съгласно Димитров изискванията по нея ще бъдат надалеч по-конкурентни от тези на пазара.

Собствените спортни канали на оператора - Mtel Sport 1 и 2, се преименуват на MAX Sport 1 и 2, като цените им остават непроменени. Александър Димитров посочи, че в идващите седмици се чакат вести към тях, като първата е прибавянето на мачовете на българския мъжки волейболен тим в Световната лига тази година.

С мисъл за клиентите

Димитров съобщи, че съществена цел на смяната на идентичността е грижата за клиентите. За тази цел компанията поема ангажимент, че ще им дава високо качество на услугите, а при положение на несъблюдение на тези обещания ще ги компенсира по разнообразни способи - от понижаване на таксата, през даването на повече мегабайти в пакета данни, до други бонуси. Всеки клиент ще може да дава противоположна връзка през новото приложение " Моят А1 ", а свалилите го автоматизирано получават 10 000 MB мобилен трафик за един месец.

" А1 България " също по този начин подсигурява на клиентите си, че няма да чакат повече от 60 секунди при позвъняване на *88/088 123. Фактурите ще бъдат по-ясни и разбираеми, а лоялните клиенти към този момент могат да закупят телефон на промоция и по средата на контракта си, а освен при приключването му.

При общоприета щета " А1 България " дава обещание отстраняването й до 6 часа, а инсталацията на нови услуги ще става до три работни дни. Клиентите ще могат да тестват гратис нови услуги в границите на един месец до края на юни.

Огромно ребрандиране

Ребрандирането на " Мобилтел " в " А1 България " бе ясно още преди месеци, само че компанията пазеше в загадка детайлите към него. Сега стана ясно, че телекомът ще употребява едно главно лого наред с още към 70 негови вариации съгласно сезона, бранша и другите акции. Всички магазини също ще бъдат ребрандирани, като всеки от тях ще бъде в тематиката на исторически монумент в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР