Изпълнителните съвети към СС „Подкрепа“ и КНСБ към ВМЗ Сопот

...
Изпълнителните съвети към СС „Подкрепа“ и КНСБ към ВМЗ Сопот
Коментари Харесай

Извънредно! На Нинова й прилоша: Синдикатите във ВМЗ Сопот протестират срещу нея, искат си шефа

Изпълнителните препоръки към Секретен сътрудник „Подкрепа“ и КНСБ към ВМЗ Сопот се събират на незабавно съвещание в понеделник поради неочакваната промяна на борда на шефовете на ВМЗ Сопот. Те ще обсъдят взаимните си дейности за започване на митинги против решението на „ Държавната консолидационна компания ” и министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова за промяна на борда.

„За първи път отпред на борда на шефовете на ВМЗ застават хора, които нямат общо с военно-промишления комплекс на страната. В понеделник следва да излезем с решение за пристъпване към протестни действия“, сподели за Българска национална телевизия ръководителят на Секретен сътрудник „Подкрепа“ Димитър Атанасов.

Припомняме, че през вчерашния ден министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Ниновя разгласи, че ВМЗ Сопот приключва 2021 година с облага от 3,107 млн. лв., а сегашният ръб, за първото тримесечие на 2022 година е осъществил загуба в размер на 1,640 млн. лева Само за три месеца от облага над 3 млн. се е стигнало до загуба от 1 млн.

Нинова цитира данни от отчет на инспектори, съгласно който се вижда нарастване на отговорностите по отношение на 31 декември 2021 година с 21 млн.

„Министерският съвет взе решение държавните сдружения да приведат дивидента си в размер 100% в бюджета до 30 април 2022 година Въпреки неколкократните писма, които управлението на „ Държавната консолидационна компания ” изпраща до ВМЗ – Сопот, управлението отхвърля да заплати държавния дял до този миг ”, изясни още министърът.

Тя е безапелационна, че няма да бъде разрешено държавните сдружения да се „разпарчетосват“ и продават.

„Ръководството на ВМЗ-Сопот, зад тила на принципала – ДКК, и моя – като министър и принципал, афишира продажба на обособени елементи, представляващи благосъстоятелност на ВМЗ. Научаваме инцидентно за тази продажба. Взехме ограничения и я спряхме незабавно ”, сподели още Нинова.

По думите ѝ новите управителни органи са „професионалисти и честни хора“. Става дума за Иван Иванов – досегашният регионален шеф на София-област, Мариан Йовчев и Камен Шаралиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР