Изпълнителна агенция Медицински надзор (ИАМН) приключи своята от излъчен телевизионен

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор (ИАМН) приключи своята от излъчен телевизионен
Коментари Харесай

ИАМН установи нарушения по случая със 104-годишната жена в болницата във Видин

Изпълнителна организация „ Медицински контрол " (ИАМН) завърши своята от излъчен ефирен репортаж, съдържащ изказвания за 104-годишна жена, връзвана за крайниците, до момента в който е била на лекуване в МБАЛ „ Света Петка “ АД, гр. Видин. Това оповестяват от контролния орган. В репортажа бяха изразени подозрения от околните на дамата за регулярно даване на нужните ѝ лекарства по време на нейния престой в болничното заведение, напомнят още от Агенцията.

В хода на инспекцията инспекторите на ИАМН са установили следните обстоятелства и условия:

В здравната документи на лечебното заведение се съдържат данни за двукратна фиксация (имобилизация) на пациентката. Записите не съдържат изискуемите по Правилата на лечебното заведение реквизити: имената на членовете на екипа, осъществили мярката; имената на медицинските сестри, водещи наблюдението. При втората фиксация в съответния медицински запис не е несъмнено нейното времетраене, което не би трябвало да надвишава оптимално избраното време – до 2 часа. Документираните дейности на медицинския екип не съответстват в описателната си част със мненията им, дадени в хода на инспекцията: според медицинския запис от този ден е закрепен низък десен крак с колан, а в мненията на ангажираните по случая чиновници се твърди, че фиксацията е осъществена с марля и бинт на дясна ръка. По тези констатации в границите на пълномощията на ИАМН проверяващата комисия е уведомила работодателя, че са налични предпоставки за формиране на произвеждане по ангажиране на дисциплинарна отговорност според Кодекса на труда.

Анализът на здравната документи, обвързвана с ежедневния банкет на медикаментите,     които пациентката е приемала преди хоспитализацията, е установил подозрения за пропуски в постоянното им даване по време на болничния ѝ престой.

Инспекторите на ИАМН не са открили данни за позволени административни нарушавания, които да попадат в обсега на контролните пълномощия на организацията и да обосновават образуването на административно-наказателни производства.

За по този начин откритите обстоятелства и условия с оглед преценка за следващи дейности по подготвеност са известени Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин и Районна прокуратура – Видин. Министърът на опазването на здравето е известен с писмо за резултатите от инспекцията, осведомят още от ИАМН.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР