Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ изстреля 642 противоградови ракети през

...
Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ изстреля 642 противоградови ракети през
Коментари Харесай

Изстреляха над 300 противоградови ракети в Северозапада

Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ изстреля 642 противоградови ракети през последното денонощие. Най-много градоопасни кафези са обработени от ракетните площадки в областите Монтана, Враца и Плевен. Общо извършените въздействия над защитаваната територия са 8, а обработените кафези са 58. По данни на командните пунктове в страната в Северна България дъжд от град е регистриран в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен.



От командния пункт в село Долно Церовене, област Монтана са обработени 19 градоопасни кафези и са изстреляни 133 ракети. От полигона в сeло Бърдарски геран, област Враца са обработени 11 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 131. Четири облачни кафези са обработили и чиновниците от Регионалнатите дирекции за битка с градушките в град Грамада, област Видин и са изстреляни 62 ракети.
Данни за възможни вреди върху селскостопанските култури от градушка в защитаваните територии, ще бъдат предоставени след взаимни обследвания с Областните дирекции „ Земеделие “, които ще бъдат осъществени при започване на идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР