Изпълнени са близо 30% от предвидените ремонтно-възстановителни дейности в платното за

...
Изпълнени са близо 30% от предвидените ремонтно-възстановителни дейности в
платното за
Коментари Харесай

Изпълнени са близо 30% от ремонтните дейности на виадуктите по АМ „Тракия“

Изпълнени са близо 30% от плануваните ремонтно-възстановителни действия в платното за София на 5-те виадукта по АМ „ Тракия “.Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС, провериха напредъка на строителните работи в платното за столицата на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата, които започнаха на 13 март.

Движението в близо 14-километров участък (между 9-ти и 23-ти км) сега се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас.

Дружество „ Автомагистрали “ работи изключително мобилизирано, с цел да може ремонтъг на петте виадукта по АМ „ Тракия “ да приключи до 1 юли. Досега са изпълнени към 30 на 100 от предвидените дейности. На 5-те виадукта в пътната плоча са сложени анкери за връзка между старата и новата бетонни плочи, каза изпълнителният шеф на "Автомагистрали " Стоян Беличев. Той подчерта, че на обектите се работи съобразно графика и прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения за борбата срещу разпространяване на COVID-19. За първи път при ремонта на оборудванията на АМ "Тракия " са сложени и камери за 24-часово видео наблюдаване със соларни батерии. Целта е непрекъснат надзор и проследяване на ремонтните действия.

На горното строене на виадуктите се извършва ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, при 17-ти км - 322 м, при 18-ти км - 242 м, а при 20-ти км - 404 м. Продължава и ремонтът на долното строене на оборудванията.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да карат рационално, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни и би трябвало да бъдат направени, за да се пътува по-късно много по-безопасно и комфортно по актуализирани пътни участъци.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР