Изобретиха първата в света наистина здравословна алкохолна напитка, използвайки за

...
Изобретиха първата в света наистина здравословна алкохолна напитка, използвайки за
Коментари Харесай

Първият здравословен алкохол вече е факт! Няма да повярваш от какво го правят

Изобретиха първата в света в действителност здравословна алкохолна напитка, употребявайки за задачата тофу. Творението е на учени от Националния университет в Сингапур, които се похвалиха за пробива.

При приготвянето на соевото сирене се изхвърлят огромни количества суроватка. Колкото и безвредно да звучи и да наподобява като безвреден непряк артикул, когато се изхвърля като нетретиран боклук, суроватката в действителност способства за замърсяването на околната среда и изчерпването на кислорода във водните пътища.

За да избегнат това, сингапурските учени се наели да измислят приложение на този второстепенен артикул. След няколкомесечни проучвания те открили, че най-хубавото приложение на суроватката от тофу е тя да бъде превърната в напълно нов тип алкохол.

Новото пиво има усет, наподобяващ вино. Създателите ѝ са доцент Лиу Шао Куан и помощник-докторантът Чуа Джиан Йонг. Отнело им три месеца, с цел да основат напитката, като употребявали дълъг ферментационен развой, с цел да трансфорат жълтеникавата течност в лека винена омайност.

 Тофу

При процеса за основаване на питието към суроватката се прибавят захар, фолиева киселина и квас, след което се оставя да ферментира. Опиталите я споделят, че тя е сладка с плодов мирис и алкохолно наличие от осем %.

Освен страхотния усет и опияняващите свойства новото пиво има някои неподозирани изгоди за здравето. Тофуто се създава от соя и съдържа в себе си високи равнища на соеви хранителни субстанции, а самата суроватка има впечатляващи равнища на калций. Това са все неща, нужни за организма.

 Суроватка

В резултат на това новата напитка обезпечава изключителни изгоди за здравето като издръжливост на костите, подсилване на сърцето и предотвратяването на рака, споделя доцент Лиу Шао Куан.

Понастоящем напитката има период на валидност от към четири месеца, само че ученият и екипът му работят за увеличение на този период без потреблението на нормалните консерванти като серен диоксид.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР