Изображение: Израелци се прикриват от идващия ракетен обстрел от Ивицата

...
Изображение: Израелци се прикриват от идващия ракетен обстрел от Ивицата
Коментари Харесай

Авиокомпаниите се борят да измъкнат граждани от Израел и Газа, докато призивите за хуманитарен коридор нарастват

Изображение: Израелци се прикриват от идващия ракетен обстрел от Ивицата Газа в Ашкелон, Южен Израел. Снимка: AP

Последният ход пристигна, когато общият брой на починалите, докладван от двете страни след офанзивите през уикенда на палестинската въоръжена формация Хамас и ответните удари на израелските сили доближи над 2000 души.

Повечето задгранични самолетни компании преустановиха или ограничиха услугите, оставяйки пасажерите несигурни по какъв начин да изоставен или стигнат до страната, а консулските служби се борят да отговорят на търсенето на помощ, като се дава приоритет на тези с изчезнали родственици.

Израелската парламентарна финансова комисия сподели ще разиска разрешаването на държавни гаранции за даване на застраховка за боен риск за израелските самолетни компании.

Войната сред Израел и Хамас: „ Кошмар “

Комисията съобщи, че застрахователните компании са показали, че имат право да анулират покритието със седемдневно предупреждение. Ръководители на самолетни компании споделиха, че към момента има някакво покритие.

Висш чиновник в организацията на застрахователната промишленост Lloyd's Market Association сподели, че Израел не е в постоянно употребен лист с високорискови зони за авиацията, само че че има смисъл за застрахователите с цел да се опитат да управляват излагането им поради ескалиращото принуждение.

British Airways съобщи, че ще спре полетите до Тел Авив, откакто отклони полет от Лондон назад към Англия малко преди да стигне до Израел, базирайки се на опасения за сигурността.

Израелска болница се „ готви за война “

Други основни събития:
• 17 английски жители, в това число деца, убити или изчезнали, схваща Sky News
• Изчезналата ирландско-израелска жена е доказана за мъртва
• Метрополицията приканва хората да им изпращат фрагменти от офанзиви в Израел
• 22 американци са били убити, споделя Държавният департамент на Съединени американски щати
• Нетаняху и опозицията се съгласяват да сформирайте изключително държавно управление
• Външният министър на Обединеното кралство се крие по време на посещаване в Израел
• Най-малко 1200 израелци са убити и повече от 2700 ранени, съгласно IDF
• Най-малко 1100 палестинци са убити и 5184 са ранени в Израел стачки, споделя Министерството на здравеопазването в Газа
• Кралските особи на Обединеното кралство издават изказвания в символ на взаимност с Израел

Гледайте: Sky News в Ивицата Газа

Междувременно приканва за основаване на филантропичен кулоар от Газа преди предстоящата сухопътна атака на Израел нараства, защото бомбардирането на следената от Хамас линия продължава.

Пратеникът на Организация на обединените нации за Близкия изток сега е в Кайро и работи с други основни районни и интернационалните сътрудници и египетското държавно управление за преустановяване на спора сред Хамас и Израел, предотвратявайки разширението му и отваряйки филантропичен кулоар за доставка на гориво, храна и вода за достъп до Газа.

Изображение: Израелски боец стои над тялото на войник ​​на Хамас в Беери. Снимка: AP

Израел спря водата и електричеството за Газа по-рано през седмицата.

Тор Уенесланд продължава предлагането на Египет за улеснение на филантропичния достъп през пропускателния пункт Рафа и за обезпечаване на летище Ел Ариш разполагаем за сериозна помощ, сподели представител на Организация на обединените нации.

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации оповестява, че 263 000 души са били разселени в Газа, което е 40% нарастване от вторник.

Повече от 1000 жилищни единици в Газа са били унищожени и към 560 са съществено развалени и са станали необитаеми през последния ден, сподели Организация на обединените нации.

Изображение: Дим се издига след израелски въздушен удар в град Газа Снимка:AP

Съединени американски щати също са в дейни диалози за реализиране на безвредно прекосяване от Газа за цивилни, сподели в сряда представителят на Белия дом за националната сигурност Джон Кърби.

Г-н Кърби означи, че Израел и Египет са двата най-значими играча в напъните.

„ Водим дейни диалози за това да се опитаме да позволим това безвредно прекосяване “, сподели той. „ Цивилните са тези, които не са създали нищо неприятно, тъй че желаеме да сме сигурни, че имат излаз. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР