Износът на турски сериали тази година се очаква да надхвърли

...
Износът на турски сериали тази година се очаква да надхвърли
Коментари Харесай

Културна офанзива! Износът на турски сериали тази година се очаква да надхвърли 600 милиона долара

Износът на турски сериали тази година се чака да надвиши 600 милиона $, предвижда Шекиб Авдагич, ръководител на Истанбулската комерсиална камара (ИТК), заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

По думите му близо 100 турски телевизионни сериала се излъчват в най-малко 150 страни по света.

Турски телевизионни сериали, филми, продукции, телевизионни излъчвания, развлекателни стратегии и прочие са показани на интернационалния панаир MIPCOM в Кан, който ще бъде отворен от 17 до 20 октомври. Изложението дава опция на продуцентите да се срещнат с евентуални клиенти и да показват продукциите си. Общо 20 компании от Турция вземат участие в панаира чрез проведеното от ИТК национално показване, а 13 компании вземат участие със свои самостоятелни щандове.

По думите на Авдагич пандемията се е отразила на цените на телевизионните сериали.

" Преди пандемията общите международни продажби на един епизод от добър турски сериал доближиха 650 000 $, до момента в който в този момент общите доходи от един епизод са 350-400 000 $. Но броят на продажбите ни се усилва бързо ", сподели той.

Обръщайки внимание на добавената стойност на износа на турски сериали, Авдагич сподели: " Пренасянето на нашата просвета в света е също толкоз значимо, колкото и нейната икономическа стойност ".

По думите му турските сериали се радват на огромен триумф в европейски страни като Италия и Испания, а Латинска Америка, един от районите с най-голямо нарастване на търсенето, се е трансформирала съвсем във " втора татковина на турските телевизионни сериали ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР