Изненадващ фаворит се появи за евентуален заместник на Масимилиано Алегри

...
Изненадващ фаворит се появи за евентуален заместник на Масимилиано Алегри
Коментари Харесай

Появи се неочакван фаворит за заместник на Алегри в Ювентус

Изненадващ любимец се появи за възможен заместител на Масимилиано Алегри в Ювентус, оповестява Спортал. Както е известно, клубът ще би трябвало да заплати голяма сума на наставника, в случай че реши да се раздели прибързано с него. Именно поради това торинци надали ще се хвърлят да вземат друго огромно име за негов заместител, а ще заложат на личен кадър - на някогашния бранител и сегашен треньор на Примаверата Пауло Монтеро.

Столът на Алегри се клати с цялостна мощ, след ужасяващото начало на сезона. Наставникът не съумя да донесе никакъв трофей на " остарялата госпожа " през предходната акция, като в този момент очакванията на тифозите бяха, че този сезон нещата ще са разнообразни и клубът още веднъж ще се завърне в борбата за Скудетото. Нищо сходно. " Бианконерите " досега записаха едвам 2 победи във всички шампионати, а най-големият позор бе провалянето от последния в класирането в Серия " А " Монца (0:1) в предишния кръг.

По всичко проличава, че чашата на търпението на тифозите преля и те упорстват за уволнението на Алегри. Не по този начин стоят нещата обаче с шефовете на торинци, които по никакъв начин не бързат със промяната на наставника. И те надали са щастливи от представянето на тима, само че казусът е различен. Алегри би трябвало да получи голяма наказателна клауза, в случай че бъде уволнен. Освен това в клуба бяха набелязали Роберто Де Дзерби като евентуален негов заместител, само че той към този момент подписа с Брайтън. В момента има и други атрактивни имена, които са свободни на пазара, като да вземем за пример Томас Тухел. В Юве обаче не могат да си разрешат да вземат ментор от подобен диаметър точно поради високата му заплата.

Всичко това води към възможното предопределение на Монтеро. Голямото преимущество на уругваеца, като се изключи че ще излезе много по-евтино, е че познава чудесно ситуацията в клуба. Той игра за Ювентус в интервала от 1996 до 2005 година. От лятото пък някогашният бранител бе назначен за треньор на тима до 19 години, откакто преди този момент бе работил в Пенярол, Бока Хуниорс, Колон, Росарио Сентрал, Сан Лоренсо и Самбенедетесе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР